Mitä Jumala oikein meistä haluaa ??

Näitten kysymysten takana piilee koko ihmiskunnan olemisen tarkoitus. Jostain syystä meidät luotiin ja Jumala odottaa ja toivoo jotakin meistä, mutta mitä ?Haetaan vastausta ensin muutamien raamatun esimerkkien kautta: Kun Jeesus aloitti maanpäällisen toimintansa, Hän kutsui ensin opetuslapsia olemaan kanssaan (Mark 3:14) ja sitten lähetti heidät evankelioimaan. Kumpikohan näistä lienee se tärkeämpi ? Kun Jeesus puheli opetuslapsilleen viimeisenä iltana ennen kuolemaansa, Hän sanoi haluavansa, että opetuslapset ovat hänen ystäviää eivätkä palvelijoita (Joh 15:15). Tuo ystävyys ja Jeesuksen lähellä oleminen tuntuvat tosi tärkeiltä.
Tiedätkö muuten, että taivas on tehty lastenkaltaisia varten ? Kun Jeesus kertoi, että lastenkaltaisten on taivasten valtakunta (Matt 19:14), on alkukielessä se lisämerkitys, että taivas on luotu/sävelletty/valmistettu nimenomaan lastenkaltaisille (Amplified Bible). Jos ajattelee pienen lapsen käyttäytymistä, niin hänelle yhteys, luottamus ja lähelläolo ovat tärkeimpiä asioita elämässä. Vaikka pienelle lapselle suuttuu ja lapsi alkaa itkemään, niin useimmiten lapsi haluaa tulla kuitenkin syliin. Ei lapsi silloin ajattele, mitä tuli tehtyä, vaan pelkää ainoastaan menettävänsä yhteyden vanhempiinsa. Tuosta lastenkaltaisuuden korottamisesta jää sellainen vaikutelma, että Jumala on luonut ihmiset nimenomaan ystävikseen, olemaan lähellään ja yhdessä sitten touhuamaan jotain. Samaa Hän haluaa täällä maallisen elämän aikana, kuin sitten taivaassa.
Henkilökohtainen, läheinen yhteys Jeesukseen voi kadota monien muitten asoiden taakse. Jeesus varoitti opetuslapsiaan melko voimakkaasti, kun he innostuivat hengellisestä menestyksestä (Luuk 10:17). Toisessa kohden rankka pettymys esti paria opetuslasta tuntemasta Jeesusta (Luuk 24:15-16). Meidänkin elämässämme voi olla niin, että huudamme ja rukoilemme, mutta Jeesus tuntuu olevan tosi kaukana. Me nostamme eteemme omia epäonnistumisiamme, murheitamme, sairauksiamme, vaatimuksiamme yms. emmekä näe niiden takaa enää Jeesusta. Me voimme ihan huoletta siirtää kaikki esteet syrjään ja etsiä vain Jeesuksen läheisyyttä, koska raamattu lupaa, että Hänen tuntemisensa kautta saamme, mitä tarvitsemme eikä päinvaistoin (2.Piet 1:3 vanha käännös ja alkukielen merkitys). Samoin jokin hengellinen tehokas toiminta voi saada aikaan sen, että kadotamme yhteyden ylöspäin.
Jobin elämässä (raamatussa) oli ensin suurimpana asiana menestyminen ja sitten kaiken menettäminen, lopuksi hän ’riitelyn’ jälkeen sanoo Jumalalle: ”Nyt ovat silmäni nähneet Sinut” (Job 42:5). Kaikki menestymiset ja kärsimykset olivat ilmeisesti toisarvoisia sen rinnalla että Job löysi henkilökohtaisen yhteyden Herraansa.
Jos Jeesus tuntuu olevan liian etäinen, mietippä, minkä takana itse olet piilossa. Jeesuksen on ikävä kohdata sinua ! Jätä kaikki ’mutta kun’ -jutut syrjään ja etsi vain yhteyttä Jeesukseen ja hänen rakkautensa läheisyyteen.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s