Mitä kieltä taivaassa puhutaan ?

Oletko huomannut, miten sujuvasti pienet lapset leikkivät yhdessä, vaikka eivät osaisi sanaakaan toistensa äidinkielestä ? Eleet, ilmeet ja äänenväri kertovat jo paljon, mitä toinen tarkoittaa. Pienillä lapsilla elehtiminen ja ilmeily on niin estotonta, että toinen samanlainen ymmärtää hyvin, mitä tarkoitetaan.Pitkään yhdessä eläneet parit tai muuten hyvät ystävät ymmärtävät myös toisiaan ilman sanoja. Joskus voi etukäteen arvata toisen repliikit ja muutenkin tietää, missä päällimmäiset ajatukset suurinpiirtein kulkevat, vaikka ei puhuttaisi mitään. Mitä läheisempiä ollaan, sitä vähemmän tarvitaan sanoja ymmärtääkseen.
Jos taas vertaa vaikkapa kahden kansainvälisen konfliktin osapuolia ja heidän neuvotteluyrityksiään, niin vaikka kuinka paljon sanoja käytettäisiin, niin jatkuvasti käsitetään toisen tarkoitusperät väärin eikä ongelma-asioista pystytä edes keskustelemaan.
Mitä läheisimpiä ollaan, sitä helpommin ymmärretään toisemme ilman sanojakin. Kuitenkin läheisyys on todellisuudessa hyvin etäistä, yllätyksiä ja väärinkäsityksiä tulee. Toistemme syvempiä ajatuksia emme pysty edes arvaamaan. Raamatussa 1.Kor. 13 luvussa kerrotaan rakkauden lisäksi myös vajavuudesta ja täydellisyydestä: Nyt tunnemme vajavaisesti, mutta kerran taivaassa täydellisesti. Nyt katselemme toisiamme kuin arvoituksen tavoin, mutta silloin kasvoista kasvoihin. Parhainkin yhteisymmärrys on erittäin vajavaista sen rinnalla, miten taivaassa kerran ymmärrämme toisiamme. Siellä ei tarvita rajoitettua sanavarastoa kuvaamaan tuntemuksiamme, vaan saamme rajattomasti tuntea toisemme aidosti ja täydellisesti. Koska siellä ei ole enää syntiä, ei kenenkään tarvitse edes hävetä ajatuksiaan.
Jos kuvittelemme taivaallisen kielen olevan jotain telepatiaa, niin minun käsitykseni mukaan telepatia, mikäli sellaista on, on hyvin rajoittunutta ajatusten siirtoa, jossa ei tunneta toista sen paremmin, kuin muutenkaan.
Jumala taitaa puhua vähän samalla kielellä meille nytkin, kuin mitä sitten itse käytämme taivaassa. Sitä vain joskus ymmärtää ja on täysin varma, mitä Jumala tahtoo. Joskus voi toki kääntää mielessään asian suomen kielelle ja sanoa, että Jumala sanoi minulle näin… Toisinaan (kuulemma) se Jumalan puhe menee vielä pitemmälle ”käänteiseen” suuntaan eli korviin saakka ja kuulemme Jumalan puhetta sillä tavalla. Harvoin tajuamme Jumalan puhuneen meille, kun uusia ajatuksia tulee ’vaivihkaa’ mieleemme. Jumalan puheen voi ymmärtää paremmin, jos tutustuu, mitä muuta Jumala on puhunut eli oppii tuntemaan Jumalan mieltä paremmin raamattua lukemalla. Jumala on sama aina ja iankaikkisesti, joten Jumalan puheen oikeinymmärtämisen voi hyvin testata raamatun sanaan vertaamalla. Rukouksessa voi sitten kohdata Jumalan lähemmin ja kokea voimakkaampana Hänen tahtonsa. Samalla tosin tajuamme Jumalankin ymmärtävän meidän salattuja juttuja ja syviä sisäisiä asoita. Siinä huomaa, että Jumalalta ei voi salata mitään, mutta myös, että Hän ymmärtää meidän juttujamme ja tahtoo auttaa monenlaisesta epävarmuudesta ja ahdistuksesta vapauteen ja iloon.
On iso luottamuksen osoitus, että Jumala on antanut meille oman tahdon tehdä omia ratkaisujamme, kun teemme elämän tärkeitä valintoja. Tosin Hän mielellään konsultoi ja opastaa ratkaisuissamme, kun puhelemme Hänen kanssaan. Kuitenkin tiedämme, että ihmisen tahtominen menee joskus pahasti pieleen, joten on todella tärkeää tuntea Taivaallinen Isä henkilökohtaisesti ja jutella Hänen kanssaan.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s