Voiko Jumala oikeasti parantaa ?

Mitä ihmeen sairauksia ?Meillä on fyysisiä ja henkisiä sairauksia. Joihinkin on taipumus saatu jo geeneissä, jotkut sairaudet ovat muitten aiheuttamia, suurin osa taitaa olla itse hankittua. Joillakin meistä on heikko psyyke. On ihmissuhdeongelmia; avioliittokin voi olla sairas. Pahaa oloa ja sairautta lietsoo sisimmässä jyllävä katkeruus, viha tai anteeksiantamattomuus. Siinäpä lista koko ihmisen ongelmista.
Miten Jumala on meidän ongelmista kiinnostunut ?
Jos Jumala ei välittäisi pahemmin ihmisistä, olisi tietenkin turha odottaa mitään. Raamatussa kerrotaan kuitenkin, miten Jeesus suhtautui meidän kärsimyksiimme: Jesaja 53:5: ”Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha, hänen haavojensa hinnalla me olemme parantuneet.” Jeesus on uhrannut itsensä voidakseen antaa meille sekä sisäisen rauhan että ruumiin terveyden. Jumala on kiinnostunut koko ihmisestä, ei vain yksittäisistä sairauksista. Hän haluaisi hoitaa koko ihmisen terveeksi ja hoitaa ongelmien syyt eikä vain seuraukset.
Taivaallista parantajaa tarvitaan
Monesti vedotaan raamattuun, että meillä ei pitäisi olla sairauksia ollenkaan: 2.Moos 15:29: ”Jos noudatat kaikkia minun lakejani, niin minä en pane sinun vaivaksesi mitään niistä sairauksista, joilla kuritin egyptiläisiä. Minä Herra olen sinun parantajasi.” Tuossa vihjaistaan, että tarvitsemme Herraa parantajaksi joka tapauksessa, kun emme kuitenkaan onnistu noudattamaan Jumalan lakeja täydellisesti. Terveyttä ei voi vaatia eikä se ole uskon mitta. Oikeastaan usein huomaa, että sairaus on Jumalan sallima tilanne, koska Hänellä on ikävä ihmisen lähelle. Sairaus pysäyttää ja pistää ajattelemaan asioita toisin. Usein se vie lähemmäksi Jumalaa, puhumattakaan parantumisesta, jossa nimenomaan koemme Jumalan kosketusta.
Jeesuksen käsky
Jeesus näytti esimerkillä, että kärsiville ihmisille kuuluu Jumalan apu (Matt 11:4-5). Saman käskyn Hän antoi meille seuraajilleen: Joh 14:12: ”Totisesti: joka uskoo minuun, on tekevä sellaisia tekoja kuin minä teen, ja vielä suurempiakin.” Meidän uskovien arkipäivän tehtäviin kuuluu siis myös parantaa sairaita ja vaikkapa herättää kuolleita. Me olemme siis parantajia, viestinviejiä, mutta kaikki, mitä tarvitaan, on taivaasta. Itse voimme olla heikkoja, tunteettomia, masentuneita, turhautuneita, mutta sellaisenakin voimme totella Jeesuksen käskyä. Kun itse olemme kokeneen armon, voimme osoittaa rakkautta ja armoa toisillekin ( Lue www.gospelnet.fi/?a=txt&c=113 ).
Sielunhoito
Kun juttelet apua hakevan kärsivän kanssa, tärkeää on, että kuuntelet rauhassa. Kysele samalla Jumalalta, mikä tämän ihmisen ongelma todellisuudessa on. Sitä ei apua tarvitseva ehkä itsekään tiedä. Joskus rukousapua hakevat odottavat jotain hengellistä ’temppua’, jolla heidän akuutti ongelmansa ratkeaa. Jumala kuitenkin haluaa hoitaa koko ihmisen, siksi pyydä armolahjoja tunnistaaksesi, miten Jumala haluaisi häntä kohdata. Rohkaise häntä rukoilemaan itse, että hän löytäisi oman Jumalasuhteensa, eikä jäisi roikkumaan sinun hengellisyytesi varaan; se nimittäin voi pettää silloin tällöin.
Miksi Jumala ei paranna ?
Raamattu kertoo syistä, miksi rukousvastauksia ei tule (Jaakob 4:2-3) ”te kiivailette, ettekä voi saavuttaa” eli vaaditaan ja riidellään Jumalaa vastaan, kun meidän oikeudentajun mukaan vastaus pitää tulla. Jumala ei toimi kuitenkaan ihmisten määräämien lakien ja sääntöjen mukaan. Joskus vain rukousvastausta ei tule; Jumala tietää, miksi, me emme sitä tiedä. ”Teillä ei ole, sentähden ettette ano” eli Jumala odottaa, että tulemme Häntä lähelle, haluamme muuttua, haluamme antaa anteeksi muille, tehdä parannus … Sinnikkäässä rukouksessa itse muutumme ehkä eniten, olosuhteet ja parantumiset on sitten se pienempi asia, kun Jumalalla on ikävä meidän lähellemme. ”Te anotte, ettekä saa, sentähden että anotte kelvottomasti, kuluttaaksenne sen himoissanne” eli tulemme Jumalan eteen kipeän peukalon kanssa (kärjistetty esimerkki) ja odotamme Hänen kosketustaan, että voisimme taas lyödä vasaralla siihen. Unohdamme, että meillä itsellämmekin on vastuu terveydestämme. Jumala voi parantaa keuhkosyövän, mutta hän odottaa myös, että lopetamme tupakoinnin. Eräälle naiselle Jeesus sanoi ”Mene, äläkä tästedes syntiä tee, ettei sinulle jotain pahempaa tapahtuisi”. Tämä syyn ja seurauksen luonnonlaki pitää käyttäytymisemme ja elämäntapamme jollain tavalla kurissa. Tämän maapallon ja ihmisten hyvinvoinni on Jumala antanut meidän vastuullemme !
Miksi on niin vaikea uskoa parantumiseen ?
Ihmiset, varsinkin länsimaiset sellaiset suhtautuvat asioihin tieteellisesti: Jos jokin riippuvuus esim. toimenpiteiden ja parantumisen välillä havaitaan toistuvasti, siitä tehdään matemaattinen kaava ja oletetaan sen toimivan joka tilanteessa. Mikään ei ole totta, ellei sitä voi kokeellisesti kaavan mukaan todeta. Me yritämme vaatia Jumalan toimimaan itse keksimiemme lakien ja riippuvuuksien mukaan; aika nurinkurista. Koska Jumala toimii omien lakiensa mukaan, toteamme, että parantuminen on mahdotonta ja selitettävissä jotenkin meidän tieteemme mukaan. Tähän tilanteeseen raamattu antaa hyvän ohjeen: 2.Kor 10:4-5: ”Me kaadamme kumoon järjen päätelmät ja kaiken, mikä nousee ylpeänä vastustamaan Jumalan tuntemista.”
Toinen vaikeasti hyväksyttävä asia on monenlainen julistus ja erilaiset ’parantumis-show-esitykset’. Raamattukin kertoo, että hengellisten armolahjojen käyttö on vajavaista, mutta jos Jumala vaikuttaa, niin mitä me ollaan riitelemään Häntä vastaan. Opetuslapsetkin yrittivät estää, kun eräs ei julistanut parantumista sopivalla tavalla, (Luukas 9:49-50), mutta Jeesus sanoi: ”Älkää estäkö”. Rukoustilanteissa käyttäytymiset voivat myös ärsyttää ja panna epäilemään, onko se ’oikeasta Hengestä’, mutta Psami 103:1 sanoo: ”Ylistä Herraa, minun sieluni, ja kaikki mitä minussa on… ”. Koko ihminen on mukana, kun Jumala koskettaa: tunteet, ruumis, nauruhermot, itkuhermot, tuskantunteet yms. Kun Jumala hoitaa ja siivoaa ihmisen sisintä, sotkua voi lennellä, mutta Jumalan työn tuntee siitä, että puhdasta ja tervettä jälkeä alkaa hiljalleen syntymään.
Muista tehtäväsi !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s