Joosefin jouluevankeliumi

Joosef, Jeesuksen maallinen isä, jää raamatussa meille melko tuntemattomaksi, koska hän ei ollut lainkaan karismaattinen, ei kirjoittanut eikä runoillut. Joosef ei järjestänyt montakaan merkittävää tapahtumaa eikä osallistunut mihinkään merkittävään keskusteluun. Eikö Joosef siis saanut elämässään mitään aikaan ? Mietitäänpäs !Joosef toteutti käytännössä kaikki ne ennustukset, jotka koskevat joulun aikaa: Joosef otti vaimokseen Marian, vaikka naapurit vihjailivat, ettei ensimmäinen lapsi ehkä ollutkaan Joosefin, vaan jonkun toisen. Joosef lähti Beetlehemiin verollepantavaksi vaimonsa kanssa. Joosef lähti Egyptiin ja tuli takaisin. Joosefin päätökset toteuttivat kristinuskon tärkeimpiä ennustuksia.
Kuitenkin: Joosef ei saarnannut, ei kiertänyt julistamassa, ei kehoittanut parannukseen (ainakaan raamatussa ei kerrota) eli näyttää, ettei hänellä ollut mitään hengellistä tehtävää. Kuitenkin se, mitä hän teki oli nimenomaan niitä tärkeimpiä hengellisiä päätöksiä, mitä koskaan on tehty. Hän oli heti ja aina valmis pistämään elämänsä likoon ja näkemään vaivaa oikeiden asioiden puolesta. Arkielämässään hän toteutti Jumalan suunnitelmia ehkä sahan, puukon ja kirveen avulla tehden roomalaissotilaiden vaunuihin akseleita tai korjaten naapurin härän ikeen. Joosef oli ehkä luotettava, hiljainen ja ahkera jolla ei ollut voimakkaita mielipiteitä, mutta hän halusi palvella sillä tavalla, millä hän osasi; kyselemättä.
Jeesus oli ihminen ja ihan tietyn luonteinen ja tapainen. Jeesukselle oli hyvin luontevaa kyselemättä vain auttaa vaikeuksissa olevia. Sellainen luonne oli ehkä Joosef-isän kasvatuksen aikaansaamaa. Meille Joosefin elämä on välillisesti tärkeä esimerkki lähimmäisenrakkaudesta ja palveluasenteesta.
Joosef oli vajavainen ja ehkä ajatteli, että olikohan se kaikki totta vai kuvittelua, mitä ensimmäisen joulun aikoihin puhuttiin. Kun ikääntyminen ja sairaus tuli elämään, hänellä oli varmaan joskus aika turhautunut ja ehkä pettynyt olo, kun ei ollut saanut mitään muitten mielestä suurta aikaan. Hän kuoli näkemättä mitään sen suurempaa. Kuitenkin Jumalan kannalta ja meidänkin näkökulmasta Joosef oli niitä kaikkein merkittävimpiä raamatun henkilöitä, joiden uskollisuus vei koko maailman hengellisen tilanteen uuteen aikaan. Kokikohan hän itse koskaan niin ?
Ehkä sinulla voi olla turhautunut ja pettynyt olo, kun et ole saanut mitään hengellisesti näyttävää aikaan. Kuvittelet että se, mitä teet, ei ole minkään arvoista Jumalan näkökulmasta. Kuuntelet vähän kateellisena muitten kokemuksia ja ihmeitä. Kapinoit Jumalaa vastaan: miksi minä olen jäänyt syrjään. Tämän Joosefin jouluevankeliumin opetus on tämä: ei ole sinus asiasi punnita, miten hyödyllinen elämä sinulla on. Tärkeintä on se, että olet aina ja heti valmis pistämään koko elämäsi Jumalan käyttöön ja toteuttamaan käytännössä lähimmäisenrakkautta ja muuta, mitä sydämesi vaatii. Työkaluinasi voi olla sahan sijasta tietokone, ruuvimeisseli, jakoavain, kynä, pensseli tai pelkät käsivoimat.
Elämäsi on todella merkittävää Jumalan kannalta, kun toteutat käytännössä Joosefin jouluevankeliumia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s