Harhaluulossa on hyvä elää !

Joskus sitä kuvittelee tuntevansa itsensä ja hallitsevansa hyvin elämänsä. Yhtäkkiä tulee sitten yllättävä tilanne, jossa löytää itsestään ihan muuta, kuin odotti. Ei sitä tiedä ollenkaan, millainen hirviö on, ennekuin sen oikkuja pilkistää hieman esiin sitä ärsytettäessä. Pikkupoikana kuulin raamattutunnilla kerrottavan, että meidän pahat taipumuksemme ovat meiltä ja muilta piilossa niinkuin paperi on piilossa kirjan välissä. Kun sen nurkkaa pilkistää vähän esille, masennumme ja joudumme helposti epätoivoon. Jumala pitää koko roskan hyvin piilossa, että mielenterveytemme säilyisi. Hän pitää meitä harhaluulossa itsestämme vain siksi, että jaksaisimme elää. Jumalan armo tosin peittäisi kaiken, mutta emme millän pysty tajuamaan ja elämässämme kokemaan armon todellista suuruutta. Siksi elämme täysin harhaluujojen varassa ja hyvä näin. Riittää, kun Jumala tietää ja tuntee meidän ja elämämme on Hänen käsissään, joka oikeasti rakastaa meitä. Mitä syvemmällä pahuuden syövereissä on elämässään käynyt ja löytänyt Jumalan armon, sitä suurempana armon kokee. ”Missä synti on suureksi tullut, siinä armo on tullut ylenpalttiseksi.” (Room. 5:20). Vaikka miten suurena tai pienenä näkisimme vikamme, niin armo on joka tapauksessa suurempi. Paavali, joka sanoi ”minä, syntisistä suurin” sanoi myös ”iloitkaa aina Herrassa”. Jos ajattelet olevasi ihan hyvä ihminen, niin ole siitä iloinen. Elä vapaasti Jumalan järjestämässä harhaluulossa; siinä ei ole mitään väärää. Piilossa on paljon asioita, joita sinun ei tarvitsekaan tietää. Jos joskus vähän opit tietämään, niin tiedä myös, että armo on suurempi.Entä tunnetko ystäväsi ? Mitä läheisempi ihminen, sitä enemmän luulee tuntevansa mutta sitä vähemmän tuntee (minun oma fraasini). Mikä suuri helpotus onkaan, kun emme pysty lukemaan toistemme ajatuksia. Elämämme olisi täynnä loukkaantumisia ja epäluuloja. Sen verran niitä negatiivisia juttuja pyörii meidän jokaisen ajatusmaailmassamme. Kerran taivaassa, jossa ei enää ole mitään pahuutta, voimme tuntea toisemme ihan oikeasti. ”Sillä nyt me näemme kuin kuvastimessa, arvoituksen tavoin, mutta silloin kasvoista kasvoihin; nyt minä tunnen vajavaisesti, mutta silloin minä olen tunteva täydellisesti, niinkuin minut itsenikin täydellisesti tunnetaan.” (1.Kor 13:12). Silloin luemme toistemme ajatukset ja iloitsemme yhdessäolosta. Täällä aikaan sidotussa elämässä se ei ole mahdollista. Mikä mahtava asia, että voimme elää harhaluulossa toisistamme !
Tiedätkö muuten, että ihmisen aivot painavat n. 1.5 kiloa ? Jos näillä puolentoista kilon aivoilla joku väittää ymmärtävänsä, millainen Jumala on, niin ompa tosi köykäinen jumala; ei edes kahden maitopurkin vertaa ! Sellaisen jumalan varaan en halua perustaa elämääni. Raamattu sanoo: ”Sillä niin paljon korkeampi kuin taivas on maata, ovat minun tieni korkeammat teidän teitänne ja minun ajatukseni teidän ajatuksianne.” (Jes. 55:9). Minun Jumalani on suurempi, kuin omat ajatuskiemurani tai kaikkien filosofien ja teologien selitykset yhteensä. Luottamus Jumalaan kestää silloin, kun oma logiikkani pettää tai ideologiat ja uskonnot ajautuvat umpikujaan. Toki minä kuvittelen jotain tietäväni Jumalasta ja jotain olen kokenut, mutta onneksi elän harhaluuloissa, koska muuten en uskaltaisi luottaa Häneen.
Taivasta on kuvailtu monella tapaa. Myös raamatussa on kuvauksia. Jos ne ottaa turhan kirjaimellisesti tosissaan, voi tulla mieleen pettymys: sellaistako sitten ikuisesti ? Eikö mitään muuta ? Pienen vinkin taivaallisesta totuudesta löytyy raamatusta: ”Mitä silmä ei ole nähnyt eikä korva kuullut, mikä ei ole ihmisen sydämeen noussut ja minkä Jumala on valmistanut niille, jotka häntä rakastavat” (1.Kor 2:9). Vaikka kuinka mahtavaa ja ihanaa kuvittelet mielessäsi, millaista taivas on, niin kuvitelmasi ovat vain seurausta omistä pienistä ajallisista haaveistasi, joilla ei ole mitään tekemistä todellisten, syvällä sisimmässäsi olevien, Jumalan tuntemien haaveittesi kanssa. Jotain sinne päin Jumala ohjaa elämäämme, kun haluamme elää Pyhän Hengen johtamana. Jeesus vertasi tätä seuraavasti: ” ’Hyvä on, sinä hyvä palvelija; koska vähimmässä (=10 rahaa) olet ollut uskollinen, niin saat vallita kymmentä kaupunkia” (Luuk 19:17). Meidän parhaimmat kokemuksemme ja tavoitteemme ovat kuin nuo rahat, mutta kaupunki verrattuna kolikkoon on turhan heikko kuva siitä, mitä meidä odottaa ikuisuudessa. Hyvä, etteivät meidän parhaimmatkaan hahaluulomme toteudu, vaan Jumalan Suuri Suunnitelma.
Kannattaa antaa elämänsä täydellisen Jumalan käsiin, vaikka elämmekin täysin harhaluuloissa !
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s