Jos minä olisin Jumala …

Ensiksikin lopettaisin kaikki sodat ja väkivallan etteivät syyttömät joutuisi kärsimään. Pakottaisin jollakin keinoin kaikki rakastamaan toisiaan. Silloin olisi kait pakko aivopestä ihmiset niin, ettei niillä olisi omaa valinnanvaraa eikä ihan omaa tahtoakaan. He tahtoisivat vain sitä, mikä on oikein. Ihmiset olisivat silloin ’ohjelmoitu’ tekemään vain hyvää. Toisaalta en tiedä, mitä järkeä sellaisilla ihmisillä olisi; he olisivat robotteja.Jospa aloittaisinkin siitä, että poistaisin kaikki sairaudet ja kivut. Kaikki olisivat hyväkuntoisia ja terveitä, elivät sitten ihan miten tahansa. Mikään tauti ei tarttuisi eikä mitään onnettumuutta tapahtuisi. Millaistahan elämä silloin olisi. Kaikki eläisivät äärimmäisillä riskirajoilla, mitään ajoneuvoja ei kannattaisi pitää luotettavina eikä mitään väliä, mitä pahaa ihmiset tekisivät toisilleen, se ei kuitenkaan vahingoittaisi. Ei taitaisi löytyä minkäänlaista vastuuntuntoa keltään.
Olisikohan sittenkin parempi, että vain kaikkien uskovien elämä olisi onnellista ilman elämän murheita ja pettymyksiä. Kaikilla uskovilla olisi hyvä toimeentulo ja arvostettu asema yhteiskunnassa. Mutta miten muut sitten suhtautuisivat ? Jos joku haluaisi menestyä, hänen olisi pakko olla uskova. Ei taitaisi enää olla oman valinnan varassa, rakastaako Jumalaa. Kateellisia varmasti riittäisi ja kaikesta kurjuudesta syytettäisiin nimenomaan hyvin menestyviä uskovia. Taitaisi olla kapina seurauksena.
No, jos nuo ei onnistu, niin ainakin päästäisin kaikki ihmiset taivaaseen; ei yhtäkään helvettiin. Jotta taivas olisi taivas, siellä olisi kaikilla mukana sellaista, jota he rakastavat. Jotkut rakastavat olla parempia, kuin muut ja saisivat ollakin. Joillekin tärkein asia olisi kostaa kokemansa sorto ja heillä olisi konekiväärit mukana; iankaikkisuudessakin toimivat. Jotkut rakastavat elää muitten hyväuskoisten kustannuksella ja jatkaisivat sitä taivaasaskin. Toiset rakastavat sydämestään pettää ja valehdella. Sellainen taivas sitten olisi. Taitaisi tulla maanpäällisen helvetin ikuinen jatke.
Jos olisin Jumala, niin en olisi niin näkymätön ja piilossa, että ihmiset eivät tiedä olenko olemassa vai enkö. Olisin niin näkyvä ja tuntuva, ettei olisi mitään epäilystä. Olemassaoloni ja vaikutukseni olisi niin vahvasti havaittavissa ja tieteellisesti todistettavissa, että vain vajaaälyiset ja hullut voisivat epäillä olemassaoloani. Ei olisi juuri valinnanvaraa, uskoako vai eikö. Kaikkien järkevien ihmisten olisi pakko hyväksyä taivaalliset asianjärjestykset. Usko ei olisi oma valinta, vaan velvollisuus. Minkähän värisen ihon valitsisin ja millaiset piirteet. Joku voisi tykätä ulkonäöstäni ja joillekin edustaisin verivihollista. Taitaisi olla aikomoista kiistaa ja kapinoimista sellaista yksinvaltiutta vastaa. Ihmisetkin haluaisivat tehdä jotain ihan oman päätöksensä ja suunnitelmiensa mukaan, eikä vain kunnioittaa sokeasti konkreettista Jumalaa. Ei ehkä taitaisi onnistua.
Oikeastaan, jos olisin Jumala, en olisi uskaltanut luoda sellaista ihmistä, jolla olisi oma tahto. Siinä olisi ihan liian isot riskit ja ihminen toimisi liian holtittomasti. Tahdottoman ihmisen luomisessa ei taas ole mieltä; mitäpä isompaa iloa ohjelmoidusta robottipopulaatiosta olisi. En varmaan olisi luonut ihmisiä ollenkaan. Mun järkeni ei pysty ymmärtämään yhtään painavaa seikkaa, miksi ihminen on yleensäkin olemassa. Ihan järjetön idea.
Ellei sitten ole jokin täysin käsittämätön, hypersupermahtava syy, miksi ihmiset luotiin. Jokin sellainen, ettei ihmisaivoilla ole mitään mahdollisuuksia tajuta sitä. Jos tuohon mahtavaan juttuun tarvitaankin juuri sellaista vapaan tahdon mukaan toimivaa olentoa, joka tulevaisuudestaan tietämättä, ihan kuin sokeasti valitsee rakastaa Luojaansa. Jos tuohon hypersupermahtavaan juttuun tarvitaankin tällaista oikullista, mutta Jumalalleen uskollista ihmistä, niin ehkä sitten voisi harkita, että ihmisen olemassaolo ei olekaan täysin järjetöntä. Ehkä !
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s