Millä kannella matkustat ?

Sinua pyydetään tosi tärkeälle matkalle. Se on tärkeä sekä sinun mielestäsi, että useimpien ystäviesi ja arvostamasi ihmisten mielestä. Lähdet laivalla seikkailemaan maailman meriä. Tarkoituksena on pyytää lisää porukkaa laivaan ja käydä auttamassa kaukaisilla saarilla ja rannoilla eläviä kärsiviä ystäviä. Tietenkin käydään myös lepäilemässä aurinkoisilla hietikoilla. Sinä voit monien muitten matkustajien tapaan itse valita, miten matkustat, millä laivan kannella touhuat ja mitä teet. Jotkut valitsevat ikkunallisen hytin alemmalla kannella. He luottavat, että kapteeni kyllä tietää, minne mennään ja mitä tehdään. He ihailevat ja kauhistelevat ikkunasta erilaisia maisemia. He haikailevat palmupuun juurelle ohittaessaan pientä saarta. He seikkailevat mielikuvituksessaan muualla, missä on elämää ja jännitystä; tosin hieman huonolla omallatunnolla. Kun kerran on niin tärkeä matka kyseessä, he yrittävät tiukasti pysytellä laivassa, vaikka se tuntuu toisinaan tylsältä. Kun kerran äiti sanoo niin ja opettajakin, niin on sitä kait pysyttävä laivalla. Välillä tekisi mieli karata laivasta, mutta eihän se sovi; roikutaan vain mukana, kun kapteeni vie, minne parhaaksi näkee.
Toiset matkustajat valitsevat keskimmäisen huolto- ja ravintolakannen. Koska on niin tärkeästä matkasta kyse, niin kaikki on pidettävä järjestyksessä ja muut matkustajat tyytyväisinä. He kuuntelevat muitten toiveita ja vaatimuksia ja yrittävät parhaansa mukaan palvella ja tehdä olon viihtyisäksi. He tuntevat syyllisyyttä, jos joku moittii ruuan laatua tai käytävän pölyisyyttä. He touhuavat näännyksiin asti ja kiukuttelevat mielessään muille, kun joutuvat yksin raatamaan ja pitämään matkustuksen tasoa yllä. Tekisi mieli jättää kaikki ja painua petiin laiskottelemaan, mutta eihän se käy, kun on niin tärkeästä matkasta kyse.
Kolmas joukko taas valitsee ylimmän kannen, missä on aurinkotuoleja ja kauniita maisemia. Jos kerran muut pitävät matkaa niin tärkeänä, niin huolehtikoon siitä, että matkustaminen on tarpeeksi viihtyisää. He ovat tulleet mukaan kokemaan elämää ja odottavat, että sitä tarjoillaan heille. He rentoutuvat, pitävät hauskaa ja antavat roimaa palautetta, jos palvelu ei toimi. Joskus he ihmettelevät, ovatko muut tosissaan mukana, kun eivät huolehdi tarpeeksi matkan viihtyvyydestä. Itsepä ovat heitä kutsuneet, miksi eivät ole sanojensa takana ?
Neljäs joukko on kiinnostunut matkan tarkoituksesta, reitistä ja matkasuunnitelmista. He viettävät aikaansa komentosillalla kapteenin kassa ja suunnittelevat yhdessä, missä pysähdytään ja mihin ilmansuuntaan matka jatkuu. Kaukoputki ja merikortti ovat ahkerassa käytössä. Joku huomaa kaukoputkella haaksirikkoisen ajelehtivan nääntyneenä ja suunnittelee heti kapteenin kassa pelastusoperaatiota. Joku löytää merikortilta syrjäisen saariston, jossa kenenkään ei tiedetä käyneen. Väliin kapteeni huomaa jonkun uuden kohteen ja kaikki innostuvat tutkimaan sitä.
Jotkut alimman kannen hyttimatkustajista kyllästyvät tylsään matkaan ja karkaavat laivalta sopivassa satamassa. Jotkut keskikannen ahertajista kyllästyvät raatamaan ja lähtevät maihin etsimään helpompaa elämää. Osa yläkannen lepäilijöistä pettyvät lupauksiin viihtyisästä matkasta ja lähtevät muualle, missä palvelu toimii. Komentosillalla matkustajat haluavat jatkaa matkaa läpi mielenkiintoisten seutujen, vaarallisten myrskyjen ja laajan, tyynen ulapan. He ovat innostuneita matkasta ja pyytävät jatkuvasti mukaan lisää eksyneitä ja turhautuneita.
Arvaat kait, kuka on Kapteeni. Mutta miltä kannelta sinä löydät itsesi ? Millaista kapinaa sinä haudot mielessäsi ? Ehkäpä tiedät sisimmässäsi, millä kannella olisi mielekkäintä matkustaa. Tässäpä sinulle miettimistä !
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s