Jeesus elää ! Fraasi vai totuus ?

Kun Jeesus eli maan päällä, Hänen ympärillään tapahtui: pitaliset puhdistuivat, sokeat saivat näkönsä, rammat kävelivät ja syntiset saivat anteeksiannon ja uuden elämän. Kun opetuslapset vaelsivat Jeesuksen mukana päiväkausia Nasaretin ja Jerusalemin väliä helteessä ja välillä nälässä, ei Jeesuksen lästäolo tuntunut kuitenkaan välttämättä niin mahtavalta. Varsinkin, kun järvellä myrsky uhkasi hukuttaa heidät kaikki ja Jeesus vain nukkui, vaikutti siltä, että heidät on unohdettu ja pelko oli päällimmäisenä (Mark 4:37-40). Monesti meidän elämämme kulkee samoja latuja: taaperramme elämää eteenpän ja Jeesuksen läheisyys ei tunnu millään tavalla. Pikemminkin tuntuu, että meidät on unohdettu ja fraasi ’Jeesus elää !’ alkaa jopa ärsyttämään. Elääkö Jeesus todella ?
Lapsista oppii paljon: Kun pieni koululainen tallustaa lumipyryssä kotia kohden, se on aika säälittävää. Miten pieni hento ihminen jaksaa puskea eteenpäin kylmässä viimassa masentumatta. Lapsi jaksaa kuitenkin, koska tietää, että äiti odottaa kotona. Vaikka tuntuis miltä, niin koti on odottamassa, jossa on lämmintä ja turvallista. Jeesus sanookin lapsista: ’lasten kaltaisten on taivasten valtakunta’. Lapsilla on se usko ja luottamus, mikä meiltä monesti puuttuu: Jeesuksen läheisyys on aina odottamassa ja Hän ottaa vastaan jokaisen luokseen pyrkivän (Joh 6:37). Meidän omat tunteemme ja järkeilymme aiheuttavat meille pelkoa ja epätoivoa, vaikka mitään syytä ei ole. Vaikka olisi kotona ollut paha riita, niin silti ei tarvi yhtään epäillä, etteikö kotiin voisi tulla. Samoin meillä voi olla monenlaista erimielisyyttä ja riitaa Jumalan kanssa ja me kuvittelemme, että nyt on sitten välit poikki. Kuitenkin Jeesuksen läheisyys odottaa. Aina voimme mennä Jeesuksen luo mielialasta riippumatta.
Jeesus julisti aikoinaan, että Taivasten valtakunta on tullut lähelle (Matt 10:7). Hän sanoi syntiselle naiselle: ’en tuomitse’, tai sairaalle: ’uskosi on sinut pelastanut’ tai kuolleelle: ’tyttö, sanon simulle: nouse’. Saman viestin Hän antoi uskoville julistettavaksi: ’parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita …’ (Matt 10:8).
Usko on luja luottamus (Hebr 11:1) ja kun me taaperramme niinkuin pieni koululainen lumipyryssä luottavaisena kohti Jeesuksen läheisyyttä, saamme kokea, että Jeesus todella elää. Hän ei jätä eikä hylkää. Meidän ei tarvise puristaa itsestämme jotain uskoa johonkin mahdottomaan ihmeeseen, vaan luottaa Jeesukseen. Jokainen eksynyt vaetaja voi tulla Taivasten valtakuntaan ja kokea ihan oikeasti, että Jeesus elää ja toimii.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s