Onko rukous meditointia ?

Olen kuullut monien vertaavan rukousta meditointiin. Kun varataan häiriötön aika rukoukselle, kun oikein keskitetään ajatukset Jumalaan, niin sitten voidaan saada jutteluyhteys Jumalan kanssa ja rukousvastaukset ovat mahdollisia. Onko tämä jotain harhaoppia ? Raamatusta löytyy joitakin tienviittoja tähän asiaan ja jokapäiväinen elämäkin näyttää jotain. Jos sinulla on asiaa ystävällesi, pitääkö sinun keskittyä ja löytää tietty ilmapiiri ja yteyden taso, että ystäväsi kuuntelee ? Ehkä et uskalla avata suutasi, kuin sopivassa ilmapiirissä. Hyvälle ystävälle voi kuitenkin laukaista asiansa yllättävästikin päin naamaa. Mitä etäämpi ystävä on, sitä turvallisempi ilmapiiri tarvitaan, että uskallamme sanoa asiamme; ei sen vuoksi, ettei ystävä kuuntelisi, vaan että itse uskallamme avata suumme.
Paavali kirjoittaa raamatussa: Room 10:6-8: ”Mutta uskon vanhurskaus puhuu näin: ”Älä kysy sydämessäsi: Kuka voi nousta taivaaseen?” – nimittäin tuomaan Kristusta maan päälle – ”tai: Kuka voi laskeutua syvyyksiin?” – nimittäin noutamaan Kristusta ylös kuolleista. Mitä siis on sanottu? – Sana on lähellä sinua, sinun suussasi ja sinun sydämessäsi, nimittäin se uskon sana, jota me julistamme.” Raamatun aikaan oli joillakin niin etäinen yhteys Jumalaan, että tuntui erikoiselta ja ainutlaatuiselta löytää elävä yhteys Kristukseen. Tuntuuko tutulta ? Kuvittelemme Kristuksen niin etäiseksi, että tarvitaan jonkinlaista meditointia, että löydämme hänen. Kuitenkin Hän, Hänen Sanansa, voimansa ja lupauksensa toimivat, kun vain sanomme ja pyydämme sydämestämme.
Toinen tuttu raamatunpaikka on Psalmi 50:15: 15. ”Huuda minua avuksi hädän päivänä! Minä pelastan sinut, ja sinä kunnioitat minua.” Kun on hätätilanne ja välitön avuntarve, ei sitä ehdi keskittymään eikä virittymään mihinkään ilmapiiriin. Ei tarvi muuta, kuin vain huutaa heti apua Herralta ja Hän on luvannut vastata erityisesti silloin. Tällaisissa tilanteissa juuri huomaamme, että olihan se Jeesus lähellä, vaikka emme arvanneet.
Jeesus sanoo Joh. 15:15: ”En sano teitä enää palvelijoiksi, sillä palvelija ei tunne isäntänsä aikeita. Minä sanon teitä ystävikseni” Jeesus on meidän läheinen ystävämme ! Hän on aina meitä lähellä ja kuulee kaikki sanattomatkin jutut. Hän on kosketusetäisyydellä sieluusi ! Hänen kanssaa voi jutella ilman meditointia tai muuta keskittymisen tasoa. Ainoastaan oman epävarmuutemme vuoksi on hyvä keskittyä rauhassa rukoukseen niin, ettei rukoustamme häiritä.
Jumala sallii ja tarjoaakin meille monenlaisia apuneuvoja, että uskoisimme Hänen olevan lähellä. Esimerkiksi rukousliina ei ole mitenkään pyhä taikakalu, jonka kautta voi parantua, se vain auttaa meitä vastaanottamaan paremmin sen, mitä Taivaan Isä rakkaudessaan haluaa antaa. Samoin öljyllä voitelu tai rukouksessa käsien päälle paneminen auttavat meitä kokemaan Jeesuksen läheisyyden, vaikka kyse on pelkästä rypsiöljystä tai auton rasvasta suurinpiirtein puhdistetusta kädestä.
Tässä asian ydin, jota haluan sanoa: Jeesuksen Kristuksen kanssa voit pitää välitöntä yhteyttä missä tahansa ja milloin tahansa ilman muodollisuuksia !!!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s