Jumalan neljäs persoona

Tuhansia vuosia sitten suomalaiset uskoivat Taivaassa asuvaan Isään, Jumalaan (kirjasta: Iankaikkisuus heidän sydämissään). Kun yhteys Isään menetettiin, alettiin palvoa toisenaista persoonaa. Tuli käsite: ukko isäjumala; pelottava ja etäinen. Katolisuudessa ovat tavalliset seurakuntalaiset monesti menettäneet yhteyden Jumalaan esim. Etelä-Amerikassa. He pavelevat neljättä persoonaa: neitsyt Mariaa. He hyvittelevät, lahjovat ja palvovat Mariaa, että hän olisi suosiollinen ja hoitaisi asioita.
Kun meillä Jumala alkaa tuntua etäiseltä, me yritämme korvata Hänet neljännellä persoonalla. Se voi olla välinpitämätön tai ankara sen mukaan, mitä odotamme. Se voi olla joku hyvä, tärkeä asia, joka tulee Jumalan sijalle. Näemme vaivaa ja teemme suorituksia väsymykseen asti ja odotamme Jumalan toimivan vastavuoroisesti, kuin kone: näistä napeista painamalla tapahtuu sitä ja tätä.
Jumalan neljäs persoona voi olla välinpitämätön ja hyväksyä kaikenlaista kyseenalaista sun eämässäsi. Hyvittelet vain jotenkin Jumalaa, niin se riittää. Näin petät itsesi ja tuhoat mahdollisuutesi tasapainoiseen elämään.
Jumalan neljäs persoona voi olla muitten esittämät vaatimukset, miten uskovan pitää käyttäytyä. Kun epäonnistumme siinä, koemme pettäneemme Jumalan ja menettäneemme siunaukset. Ei kelpaa Jumalaksi, vaikka Jumalaa ajattelemmekin palvoa. Toinen tosi hyvä asia on seurakunta: sisäinen hengellinen elämämme voi olla tosi hoidon tarpeessa, mutta me hyvittelemme Jumalaa toimimalla ahkerasti seurakunnassa, uhraamalla tunnollisesti ja käymällä uskollisesti kokouksissa. Tosi hyviä asioita, mutta ei kelpaa Jumalaksi.
Jumalan neljäs persoona on hyvin ankara ja vaativa. Useimmat, jotka ovat pettyneet Jumalaan ja muiden mittapuun mukaan luopuneet uskosta, ovat pettyneet nimenomaan tähän Jumalan neljänteen persoonaan.
On ihan hyvä aivan yksikseen selvitellä suhteensa raamatun ilmoittaman Jumalan kolminaisuteen. Sinä tarvitset henkilökohtaisen luottamussuhteen Jeesukseen, joka kestää, vaikka välillä joudutkin pettymään itseesi ja muihin ihmisiin. Lue vaikka raamatusta, miten opetuslapset kokivat Jeesuksen läsnäolon evankeliumeissa ja apostolien teoissa. Miten Jeesus osoitti rakkauttaan ja vapautti synneistä.
Suhde Jumalaan pitäisi olla Pyhän Hengen vaikuttamaa Jeesuksen läheisyyttä, jossa tunnemme Taivaallisen Isän rakkautta.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s