Kumpi on viisaampi ?

Olemme tottuneet siihen, että viisaampi suhtautuu oikein ja vähemmän viisas väärin moniin asioihin. Me uskovat haluamme tehdä viisaita ratkaisuja. Katsotaanpa muutama esimerkki hieman liiotellen.Uskovina katsomme viisaammaksi pysyä erossa julkisyntisistä, ettemme tuota häpeää. Jeesus taas mielellään seurusteli syntisten kanssa. Kumpi on viisaampi ? Meidän mielestämme osoitamme viisautta ja luotettavuutta, kun otamme vastuuta virheistämme ja erheistämme, murehtien niitä, vaikka emme voi niille enää mitään. Jeesus taas hankki meille anteeksiannon ja sovituksen, ettemme turhaan murehtisi. Kumpi on viisaampi ? Me olemme mielestämme kaukonäköisiä ja viisaan varovaisia, kun mietimme ja hermoilemme tulevaisuuden ratkaisuja, joille emme voi tänään tehdä mitään. Jeesus taas tietää tulevaisuutemme ja odottaa, että käymme rohkeasti Häneen luottaen eteenpäin. Kumpi on viisaampi ? Me olemme mielestämme uskossa kypsyneitä, kun osaamme lajitella kristityt oikeaoppisiin ja harhaan joutuneisiin. Jeesus taas on lunastanut kaikki uskovat omakseen, siunaten, parantaen ja täyttäen Pyhällä Hengellä. Kumpi on viisaampi ?
Me vetoamme viisaasti vuosikymmenien kokemukseemme ja olemme vihdoin oppineet erilaiset evankelioinnin toimintatavat. Jeesus taas tarvitsisi meitä muuttuvan maailman uusissa haasteissa rikkomaan ihmisten välisiä rajoja ja tavoittamaan ne, jotka on unohdettu. Kumpi on viisaampi ? Me olemme kokeneen herätyksen aikoja. Me tiedämme, millainen herätys on tulossa ja olemme siihen valmistautuneita. Jeesus yrittää valmistaa meitä ihan toisenlaiseen herätykseen, jota tämänpäivän ihmiset tarvitsevat. Kumpi on viisaampi ?
Vaikka nämä ovat hieman liioteltuja esimerkkejä, ne ovat kuitenkin lähellä meidän arkipäiväistä kristittynä elämistämme. Joskus jopa painostamme Jumalaa ja ihan turhaan odotamme ja rukoilemme, että Hän toimisi meidän viisautemme mukaan. Kun Hän sitten yllättää omalla tavallaan, oman viisautensa mukaan, me ihmettelemme ja oudoksumme sitä. Jospa kerrankin osaisimme olla viisaita ja tunnustaa tyhmyytemme äärettömän Viisauden edessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s