Onko Jumalakin masentunut?

Tiedätkö, että Jumala etsii masentuneita, purnaavia ihmisiä, että voisi käyttää heitä, koska Hän on itsekin usein masentunut ja purnaa monista asioista? Otetaan Raamatusta esimerkki, kun Jumala tarvitsee miehen pelastamaan Israel midianilaisten sorrosta: Tuom 6:11-13: Herran enkeli tuli Ofraan ja asettui suuren puun alle, joka kasvoi Abieserin sukuun kuuluvan Joasin maalla. Joasin poika Gideon oli juuri puimassa vehnää viinikuurnassa pitääkseen viljan piilossa midianilaisilta. Herran enkeli ilmestyi hänelle ja sanoi: ”Herra on kanssasi, sinä urhea soturi!” Gideon vastasi: ”Voi, herrani, jos Herra todella on meidän kanssamme, niin miksi kaikki nämä onnettomuudet ovat kohdanneet meitä? Missä ovat kaikki hänen ihmetyönsä, joista isämme aina puhuivat kertoessaan, kuinka Herra toi meidät pois Egyptistä? Herra on nyt hylännyt meidät ja jättänyt meidät midianilaisten armoille.”
Gideon oli masentunut tilanteesta. Lisäksi hän purnasi Jumalaa vastaan. Jumala oli kyllä tehnyt ihmeitä kaukana menneisydessä, mutta nyt Hän ei tuntunut välittävän heistä. Onko tuttua? Puhutaan kyllä ihmeistä ja suurista asioista, mutta kaikki ne tapahtuvat jossain hyvin kaukana. Jumalaakin harmitti, kun ei voinut ilmestyä voimassaan ihmisten avukai. Nyt Jumala löysi samanmielisen ihmisen, Gideonin, joka sitten vapautti israelilaiset sorrosta.
Jumala nimittäin tarvii meitä suunnitelmiensa toteuttamiseksi. Ehkä ajattelet, että onhan Jumala kaikkivaltias ja voi tehdä, mitä haluaa, mutta tämä maailma on annettu ihmisen haltuun. Tämä on ikään kuin ihmisen yksityisaluetta, eikä Jumala loukkaa meidän yksityisyyttämme tulemalla ilman meidän pyyntöä hoitelemaan asioita. Jumalalla on koko ajan haku päällä ja ajoittain hyvin epätoivoinenkin.
Hes 22:30: Minä etsin heidän joukostaan miestä, joka vahvistaisi muurin, seisoisi lujana sen aukossa ja torjuisi maataan uhkaavan tuhon, mutta sitä miestä en löytänyt.
Jos ketään ei löydy, Jumala joutuu sallimaan pahan voiman hyökätä ja tehdä tuhoaan.
Toinen esimerkki Daavidista:
Apt 13:22: Daavidista hän myös antoi todistuksen: ”Minä olen löytänyt Daavidin, Iisain pojan, mieleni mukaisen miehen. Hän on kaikessa toteuttava minun tahtoni.”
Daavid oli herkkä ja helposti masentuva. Monissa psalmeissa on purnaava mieli esim.: ”Miksi pakanat saisivat sanoa: missä on heidän Jumalansa.” Daavidkin harmitteli, kun ei mitään suurempia voittoja tullut. Hänestä Jumala löysi samanmielisen miehen ja pyysi hänen työtoverikseen ohjaamaan Israelin kansaa.
Samoin Job purnasi Jumalaa ja kohtaloaan vastaa ja vaati oikeutta ja tasapuolisuutta. Hänestä Jumala sanoi, ettei hän puhunut väärin Jumalasta, kuten hänen toverinsa (Job 42:7).
Jumala haluaa, että masennumme Hänen kanssaan, purnaamme tilanteita ja kapinoimme välinpitämättömyyttä vastaan. Hän haluaa myös, että yhdessä Hänen kanssaan lähtisimme liikkeelle ja pyytäisimme Pyhän Hengen voitelua ja armoitusta lähteäksemme liikkeelle taisteluihin ja voittoihin. Sitten voimme, kuten Daavidkin ylistää Herran hyvyyttä ja sitä, että Hän on meidän kanssamme ja hankkii voiton taisteluissa, kuten psalmi 23: ”Herra on minun paimeneni…
Jos olet masentunut ja purnaat monista asioista, muista, että Jumala on myös sellainen ja haluaa yhdessä sinun kanssasi kantaa huolta muista ihmisistä ja antaa voiman ja valtuudet siihen kaikkeen.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s