Maata valloittamaan

Onko elämässäsi valloittamatonta maata? Jos aloitat opiskelut tai työt uusissa olosuhteissa, uudessa kaveripiirissä, koet olevasi lähes ilman elintilaa. Odotat voivasi ”valloittaa maata” monella alueella. Tarvitset muitten luottamusta, tarvitset varmuutta olemiseesi ja ennenkaikkea koet, että tarvitset uutta, elävämpää suhdetta Jumalaan jaksaaksesi eteenpäin. Toivot siunauksia elämääsi, toivot läheisiin ongelmiin ratkaisuja ja toivot kaveriesi tulevan uskoon. Kaikki tämä voi olla sinulle valloittamatonta maata, josta käyt valloitussotaa. Maa on usein jonkun muun hallussa – joskus tuntuu, että itse paholaisen hallussa. Toisinaan tuntuu, että onko sitä edes motiivia valloittaa maata, eikö muutenkin pärjäile?Samanlaista valloitussotaa kävivät israelilaiset, kun saapuivat Egyptistä Kanaanin maahan. Jumala oli luvannut Jordanin länsipuolen heille, mutta se piti valloittaa vihollisilta. Heilläkin oli ongelmia motiivin kanssa: valloittasiko itselleen ihan sen alueen Jordanin toisella puolella, mitä Jumala on luvannut vai tyytyäkö toiseen ratkaisuus. Luetaan raamatusta:
4.Moos 32:1,5,7,19,33
Ruubenin ja Gadin heimoilla oli hyvin suuret karjalaumat. Havaittuaan, että Jaeserin ja Gileadin seudut sopivat hyvin laidunmaaksi.
He sanoivat vielä: ”Jos tahdot osoittaa suopeuttasi, niin anna nuo maat meidän omiksemme. Älä vie meitä Jordanin toiselle puolelle.”
(Mooses vastasi) Vai aiotteko viedä muilta halun jatkaa matkaa siihen maahan, jonka Herra on Israelille luvannut?
Osa israelilaisista ei halunnutkaan sitä varsinaista luvattua maata. He halusivat ikäänkuin varmistaa oma menestyminen ja ottaa maan alueelta, joka heidän mielestään näytti alkuun sopivammalta. Onko tuttu ajatus varmistaa omat edut eikä mennä sokeasti Jumalan tahdon mukaan?
Jumala hyväksyi heidän vaatimuksensa:
4.Moos 32:33
Sitten Mooses antoi Gadin ja Ruubenin heimoille sekä Manassen heimon toiselle puoliskolle amorilaisten kuninkaan Sihonin sekä Basanin kuninkaan Ogin valtakunnat kaupunkeineen ja niitä ympäröivine maa-alueineen.
Kaikki tuntui menneen hyvin, mutta kun historiaa tutkii eteenpäin, juuri nämä heimot olivat ensimmäisinä hyökkäävän vihollisen jaloissa. Nämä samat heimot menettivät vähitellen maansa ja joutuivat tappiolle. Tästä Jumala oli halunnut heidät säästää ja olisi siksi ohjannut heidät Jordanin yli.
Näin mekin uskovina usein erehdymme varmistamaan etumme. Toiset varmistavat menestymisensä tinkimällä rehellisyydestä. Toiset taas varmistavat oman elämän onnistumisen elämällä hyvin itsekäästi. Toiset varmistavat maineensa muitten silmissä vaientamalla Jumalan äänen. Toiset varmistavat oikeanlaisen uskon pysymällä tiukasti hallituissa hengellisyyden muodoissa. Kaikissa on sama perusajatus: emme luota ihan täysin Jumalaan, vaan toimimme oman ”paremman” viisauden mukaan ja jopa hengellistämme nämä valinnat.
Miten paljon seurakunnissa onkaan itsekkäitä, menestyneitä kristittyjä, jotka hallitsevat täysin hengellisyytensä, mutta ovat turhautuneita, kyllästyneitä, jopa katkeria, epäluuloisia ja vikoilevia. Siunauksista haaveillaan ja puhutaan, mutta pelätään Pyhän Hengen muuttavaa kosketusta. Uskonelämä jää tosi kuivaksi ja hedelmättömäksi. Elämä näyttää onnistuvan hyvin, mutta todellisuudessa maata on jo menetetty ja kaikki on kuin tyhjän myllynkiven pyörittämistä.
Jumalaan luottaminen ei tarkoita jotain askeettista luopumista elämän iloista eikä muitten kristittyjen tai seurakunnan vaatimusten mukaan elämistä. Se on Jeesuksen kanssa kulkemista silmät auki ja rohkeasti ratkaisuja tehden. Jumalaan luottaminen ei ole tuuliajolla olemista:
Hebr 11:6
Ilman uskoa ei kuitenkaan kukaan ole Jumalan mielen mukainen. Sen, joka astuu Jumalan eteen, täytyy uskoa, että Jumala on olemassa ja että hän kerran palkitsee ne, jotka etsivät häntä.
Jumalan periaatteena on, että hän antaa parasta niille, jotka häntä etsivät. Jumala mielellään palkitsee meidät parhaalla vaihtoehdolla.
Matt 6:33
Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin.
Kaikki tämä” tarkoittaa toimeentuloa ja riittävää menestystä. Kaiken tarvittavan siunauksen ja ennenkaikkea Jumalan ystävyyden ja läheisyyden saat, kun valloitat juuri niitä alueita, joita Hän on luvannut.
Muista siis, että elämän tarkoitus on voittaa !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s