Miksi Jumala ei kiirehdi?

Onko sinua koskaan ärsyttänyt, että näyttää olevan monia esteitä herätyksen tiellä? Monet asiat eivät ole järjestyneet, niinkuin pitäsi. Tuntuu, että Jumala on aikataulustaan myöhässä ja tilaisuus menetetään ? Raamatussa kerrotaan tällaisesta miehestä Joh 4:49:Mutta virkamies pyysi: ”Herra, tule, ennen kuin poikani kuolee.”
Meillä olisi paljon neuvoja Jumalalle, miten asiat pitäisi järjestää, millainen synnintunto ihmisillä pitäisi olla, miten uskovien pitäisi uudistua. Kaikella on kiire ja ellei Jumala kiirehdi, herätys kuolee. Katsotaanpa millainen vastaus Jeesuksella oli tähän: Joh 4:50:
Silloin Jeesus sanoi: ”Mene kotiisi. Poikasi elää.” Mies uskoi, mitä Jeesus hänelle sanoi, ja lähti.
Jeesuksella oli jo vastaus olemassa, mutta ei miehen ehtojen mukaista. Ei Jeesus toiminutkaan, niinkuin aikaisemmin, eikä niin loogisesti ja järkevästi. Jeesus oli oikeastaan aikataulusta edellä, mutta mies vain tuijotti rukousvastauksen esteitä ja hermoili niistä. Herätyksen esteenä eivät olekaan meidän päättelemät asiat. Uudistus ei olekaan sen kaavan mukaista, kuin me odotamme. Uskoontulon esteenä eivät olekaan ne asiat, joita kenties tuijotamme. Tiedätkö, että me voimme täysin luottaa Jumalan aikatauluun ja Pyhän Hengen toimintaan! Se, mitä me voimme tehdä, on ”uskoa ja lähteä”. Jeesuksella on herätyksen ovet jo auki. Ystävät ja kaverit ovat jo valmiina odottamassa, että joku välittäisi heistä ja toisi hyviä uutisia Jeesuksen rakkaudesta. Varsinainen taistelu (myös rukoustaistelu) on siinä, että me uskovat pääsisimme mukaan, kun Jumala on jo vauhdissa.
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s