Antisankareita

Olet varmaan usein ihaillut Raamatun sankareita ja haaveillut samantapaisesta elämäntehtävästä. Ehkä olet halunnut olla kuin:

  • Mooses, joka viisaudessaan pystyi johtamaan miljoonapäistä kansaa erämaan läpi.
  • Gideon, joka 300 miehen avulla voitti valtavan midianilaisen sotajoukon.
  • Joosef, joka oli Egyptin pelastaja.
  • Pietari, jonka varjo jo paransi sairaita
  • Paavali, joka herätti kuolleita ja paransi sairaita.

Ehkä ajattelet, että tuollaisia sankareita Jumala on käyttänyt ja ellemme ole samanlaisia, ei Jumala voi meitä niin paljoa käyttää. Mutta oletko huomannut, että Raamatussa on myös antisankareita. Et ehkä ole ajatellut, että voisit olla kuin:

  • Joona, joka pelkäsi ja kuitenkin olisi antanut miljoonakaupungin tuhoutua mieluummin, kuin kokea kolhaisun maineessaan. Kuitenkin tämä kaupunki pelastui hänen saarnansa kautta.
  • Maria, Jeesuksen äiti, jonka ei kerrottu tehneen juuri muuta kuin ihmetelleen mitä enkelit ja muut ihmiset yrittivät sanoa. Kuitenkin hän synnytti maailman tärkeimmän ihmisen.
  • Nainen, joka ei osannut kunnioittaa Jeesusta muulla tavalla, kuin haaskaamalla ison omaisuuden. Kuitenkin Jeesus sanoo, että hänet pitää mainita kaikkialla, missä evankeliumia julistetaan.
  • Luukas, joka ei saarnannut eikä herättänyt kuolleita mutta osasi lähinnä vain kirjoittaa ja pitää Paavalin hengissä. Kuitenkin käsityksemme kristinuskosta ja seurakunnasta pohjautuu lähinnä hänen kirjoituksiinsa.

Tällaisten antisankarien kautta Jumala toimi ihan yhtä voimakkaasti, kuin ”varsinaisten” sankarien kautta. Ehkä et ole kovinkaan rohkea ja suulas kertomaan Jeesus-juttuja etkä muutenkaan innokas. Se ei merkitse kuitenkaan, ettei Jumala tarvitse sinua. Ehkä et osaa muuta, kuin ihmetellä, mutta jos sanot Marian tavoin, että olet valmis palvelemaan, niin todella suuria asioita voi tapahtua. Ehkä kukaan ei koskaan tiedä, mitä olet tehnyt, mutta pääasia, että Jumala on tarvinnut sinua.
Älä siis turhaan vertaile itseäsi sankareihin vaan ole ihan rauhassa vaikka antisankari. Pääasia, että olet valmis palvelemaan Jumalaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s