Suuri Yhteisprojekti

Kun sulla on oma suhteesi kunnossa Jeesukseen ja tunnet Hänet ystävänäsi, voit kokea välillä sellaista iloa, mitä aikaisemmin luimme, että ilonpito kuului kauas (Esra 3:13). Oman henkilökohtaisen uskonsa hoitaminen on tosi tärkeää, ja se voi johtaa uusiin projekteihin elämässäsi niin, että paholainen tulee tosi levottomaksi. Myös Esran aikana vihamielinen kunigas ja muut viholliset alkoivat pelätä:Esra 4:16: Me ilmoitamme sinulle, kuningas, että jos tuo kaupunki rakennetaan uudelleen ja sen muurit kunnostetaan, menetät Eufratin länsipuolella olevat maat.”
Sinunkin kohdallasi on suuri ”vaara”, jos haluat eteenpäin uskossasi, että paholainen menettää valtansa sun elämässäsi kokonaan. Katsotaanpa, mikä tuo muuri ja kaupunki merkitsivät. Ellei muuria ole, viholliset voivat mielinmäärin ryöstellä kyliä, mutta kun kansa on kaupungissa, muurin suojaamana, ei vihollinen voi mitään. Kaupungin muuri merkitsee yhteistä suojaa jota parhaiten kuvaa seurakunta eli sellainen uskovien porukka, jolla on yhteiset tavoitteet.
Nehemia oli saanut Jumalalta sydämelleen juuri tuon muurin rakentamisen. Se merkitsi hänelle paljon, koska muuten hänen kansansa ei ollut suojassa. Kun Nehemia kuuli Jerusalemin huonosta tilanteesta, sanotaan näin:
Neh 1:4: Tämän kuultuani istuin monta päivää maassa itkien ja murehtien ja paastoten. Minä rukoilin taivaan Jumalaa.
Ehkä sinullakin on huoli siitä, miten muut säilyvät uskossa. Koet saaneesi Jumalalta pieniä tai suuria ajatuksia, joita haluaisit toteuttaa. Katsotaan, miten Nehemia jatkoi: Hän kertoi suunnitelmansa muille ja sai heidät mukaansa. Muurin rakentaminen alkoi. Kolmannesta luvusta on mielenkiintoista seurata, miten eri henkilöt rakensivat eri tavalla sitä muuria. Monet rakensivat oman kotinsa kohdalta, toiset pitemmälle. Joku rakensi suurella innolla. Kaikilla oli sama ajatus kuin Nehemialla. Seuraukset näkyivät:
Neh 4:1: Mutta kun Sanballat ja Tobia ja arabialaiset, ammonilaiset ja asdodilaiset saivat kuulla, että Jerusalemin muurien korjaaminen edistyi ja aukot niissä alkoivat täyttyä, he vimmastuivat.
Vihollisten suurin pelko alkoi toteutua, kun aukot muurissa alkoivat täyttyä. Mitenkäs sinä ja minä rakennamme uskovien yhteyttä niin, että aukot täyttyvät? Muurin rakentajien oli sovitettava suunnitelmansa tarkasti yhteen, että muurista tulisi yhtenäinen. Vaikka mieli olisi tehnyt rakentaa jotain omaperäistä, se oli kuitenkin sovitettava siihen, miten naapuri rakensi. Jos naapuri tuntui rakentavan liian heppoisesti, ei muuta, kuin auttamaan ja innostamaan parempaan tulokseen!
Minunkin tavoitteeni on sovitettava muitten tavoitteisiin. Jumala on antanut meille yhteisen tavoitteen, mutta meistä jokainen kokee sen eri tavalla. Kun kunniotamme toinen toistamme ja tuemme ja kannustamme toistamme niin aukot meidän seurakuntamuurissa täyttyvät. Kun meillä on yhteiset tavoitteet, on myös yhteinen rukoustaistelu ja rukouksen henki, joka lujittaa tätä meidän muuriamme. Meidän porukkaan on hyvä tulla ihan outojenkin ja kokea, että täällä on turvassa, täällä hyväksytään. Jos muurinaukkoja on jäänyt muuriin, voi vihollisen yllättävä hyökkäys saada pahaa aikaan. Juuri muurinaukkojen täyttyminen oli se vihollisen suurin pelko ja meidän suurin voittomme.
Monenlaisia arvostelijoita kyllä riittää. Ehkä olemme joittenkin mielestä liian suvaitsevaisia tai kuvittelemme liian suuria. Tällaista arvostelua Nehemiakin sai kuulla. Mutta haaveet toteutuuivat:
Neh 6:15-16: Muuri tuli valmiiksi elul-kuun kahdentenakymmenentenäviidentenä päivänä, kun työtä oli tehty viisikymmentäkaksi päivää. Kun ympärillämme asuvat viholliskansat kuulivat tämän, ne joutuivat pelon valtaan ja niiden täytyi nöyrinä tunnustaa, että tämä työ oli saatu päätökseen meidän Jumalamme avulla.
Viholliset joutuivat tunnustamaan Jumalan voiman. Jumalan kansalla oli paikka, minne mennä turvaan. Samalla tavalla ehyt seurakuntakin vaikuttaa näkymättömän vihollisen maailmassa, kun sillä on yhteinen rukousrintama ja taistelumieli.
Efes 3:10: Näin myös avaruuden henkivallat ja voimat tulevat seurakunnan välityksellä tuntemaan Jumalan viisauden kaikessa moninaisuudessaan.
Me muodostamme sen seurakunnan, jonka kautta Jumalan voima näkyy ja tuntuu henkivalloissa. Se vaikuttaa vapauttaen sidotut, kaataen esteet ja näyttäen valoa ja tietä Jeesuksen luo.
Miten sinä haluat rakentaa yhteistä muuriamme? Voit tehdä sen ihan konkreettisesti suunnittelemalla mielessäsi tai paperille sellainen seurakunnan Jumalan palvelustilanne, jossa todellinen yhteys ja toistensa kunnioittaminen toteutuu. Jos löydät uusia ideoita, kerro minullekin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s