Eteenpäin!

Kun olet antanut elämäsi Jeesuksen käsiin, Hän haluaisi sinun kulkevan eteenpäin. Toisinaan kuitenkin huomaat, kuten minäkin, että taas sitä ollaan pysähdyksissä ja ilman intoa ja tavoitteita. Sitä vain poljetaan paikoillaan ja vieläpä totutaan sellaiseen.Sama tilanne oli aikoinaan Israelin kansalla, kun heidät oli viety pakkosiirtolaisuuteen ja oma maa, oma kaupunki oli jäänyt niin kaukaiseksi haaveeksi, että monet olivat tottuneet ja alistuneet orjuuteen. He eivät osanneet enää pyrkiä eteenpäin.
Esran kirja Raamatussa kuvaa hyvin tätä tilannetta ja samalla sitä, miten Jumala haluaisi herättää sinut ja minut liikkeelle, eteenpäin.
Esran 1. Luvussa kuningas antoi ensin mahdollisuuden juutalaisille palata omaan maahansa. Meilläkin on nyt aika, jolloin herätyksen tuulet puhaltavat, ja meitä kutsutaan Jumalan suunnitelmiin mukaan.
Kaikka eivät Esran aikana lähteneet. Vain ne, joiden hengen Jumala herätti lähtemään. (jae 5) Onko sulla piilossa oleva toive ja ikävä kohdata Jumala? Oletko sinä valmis nousemaan kun koet Jumalan kutsuvan? Osa kristityistä jää paikoilleen, kun herätys alkaa. Jumala ottaa käyttöönsä monia, mutta aina on niitäkin, jotka jäävät turvallisesti paikoilleen ja arvostelevat kaikkea, mikä ei omaa sielua kosketa.
Juutalaiset eivät lähteneet liikkeelle tyhjin käsin. Heille annettiin mukaan kaikki entisen kukoistavan temppelin aarteen ja astiastot. (jakeet 7-11) Sinunkaan ei tarvitse lähteä liikkeelle omin voimin. Saat kaiken tarvittavan voiman ja armoituksen siihen, mihin Jumala sinua kutsuu. Se, mitä Jeesus lupasi omilleen, lähettäessään heidät, on vieläkin voimassa, (Matt 16:17-18) vaikka monet uskovatkin, että ihmeitten aika on ohi.
Toisessa luvussa Esran kirjaa kerrotaan, että maahansa palanneet juutalaiset pystyttivät ensin alttarin, jossa he uhrasivat jokainen päivä uhreja Jumalalle. Useimmista uhreista saivat uhraajat syödä oman osansa. Kun me tahdomme löytää yhteyden Jumalaan, yksi tehtävä on säännöllisesti ruokkia sitä, mikä vie meitä lähemmäksi Jumalaa. Sinun elämässäsi kasvaa ne asiat, joita ruokit.
Jos elät viidakon laidassa ja heittelet ulos hedelmiä, maissintähkiä, porkkanoita ja siemeniä, niitä kertyy syömään papukaijoja, kauriita, jäniksiä ja muita vaarattomia ja iloa tuottavia eläimiä. Jos taas heittelet ulos luita, mädäntyneitä kaloja, pilaantunutta lihaa niin lähellesi kertyy korppikotkia, shakaaleja, hyennoja ja muita inhottavia ja vaarallisia haaskaeläimiä. Mitä sinä elämässäsi ruokit säännöllisesti? Mietipä sitä tarkkaan. Huomaat ennenpitkään, että elämäsi täyttyy sillä, mitä siinä ruokit.
Tahdotko sinä mennä eteenpäin Jumalan kutsumana täyttäen elämäsi aarteilla ja todellisella sisällöllä? Vai jäätkö paikallesi ruokkimaan itseäsi kaikennäköisellä turhalla ja jopa kyseenalaisella, jotka tekevät elämästäsi turhan tuntuista ja uskonasiat eivät enää oikein kiinnosta? Sinun valintasi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s