Palaverimuistio

Paikkakunnan pääpiru oli kutsunut palaverin koolle. Oli ilmennyt jonkinlaista levottomuutta pikkupirujen työrauhassa ja hermostuneisuus oli levinnyt pomojenkin käytökseen. Nyt oli saatava tietää, mistä oli kysymys.- No niin kaikki tosi pirut, mitä on oikein tekeillä? Mitä olette havainneet ja miksi ilmapiiri on niin hermostunut? Tähystäjät, kertokaa havaintonne!
– Olemme nähneet vihollisen tiedustelijoita yhä enemmän ja vihollisjoukot ovat liikkuneet tavallista enemmän ympäri pitäjää. Jotain suunnitelmia on meneillä, mutta mitä? Se on meille arvoitus.
– Onko ollut yhteenottoja? Kylien henget, vastatkaa!
– Ei tavanomaisesta poikkeavaa. Mitä nyt joitakin pikku kahakoita. Kuitenkin on yhä vaikeampi pitää kyläläisten mielet hallinnassa. Vihollisen voima on kasvamassa päin ja yhä useammat ovat alkaneet etsiä elämän tarkoitusta. Tämä vaivihkaisuus tekee levottomaksi, kun emme pysty suoraan iskuun.
– Ahaa, onko siis seurakuntien keskuudessa meidän ote lipsumassa. Seurakuntapiru, vastaa, mitä oikein on tapahtumassa? Onko voimasi heikentynyt?
– Minun vastuulla olevat seurakunnat kyllä puurtavat uskollisesti evankeliointityössä. Olen ihan sujuvasti saanut pidettyä herkistyneet, elämäntarkoitusta etsivät ihmiset pois tieltä, kun seurakunnat ovat leimanneet toisensa raamatunvastaisiksi. Ei meilläkään päin ole juuri tavanomaisuudesta poikkeavaa, mitä nyt muutamat ovat päässeet kokemaan vihollisemme voimaa, mutta heidätkin olen onnistunut leimaamaan muitten toimesta epäluotettaviksi.
– Ei siis mitään paniikkia, kyllä kaikki on hallinnassa. Jatkamme tästä eteenpäin seuraavasti: Tähystäjät! Tarkkailkaa jatkuvasti vihollisen liikkeitä ja tarkentakaa katseenne kauaksi, jotta näkisimme voimien liikkeet ajoissa. Jos jotain tapahtuu, hälyttäkää välittömästi!
– Kylähenget! Pitäkää tarkassa vartioinnissa näitä vihollisen kosketuksen saaneita, jotka etsivät jotain. Puhukaa harhaopeista ja vetäkää vanhoja juttuja seurakunnista esille. Heidät on saatava pysymään poissa sieltä, missä vihollisen voima toimii.
– Seurakuntapiru! Jää tänne neuvotteluun, muut voivat mennä töihinsä!
Näkymätön maailma kuohahti, kun suuri lauma piruja paineli valvomaan, panettelemaan ja näpelöimään ihmisten mieliä.
– No niin, puhuitko totta seurakunnista? Eikö siellä ole todellakaan mitään erityistä?
– Onhan toki monet kristityt jatkaneet rukouksiaan jo vuosien ajan ja olen siitä levoton. Jotkut ovat kyllä huomanneet etsiviä sieluja ympärillään, mutta vielä olen saanut pideltyä heitä niin kiireisinä, ettei kosketusta ole syntynyt. Mutta tällaistahan se on aina. Puhuin ihan totta! Ehkä joissakin kodeissa on vihollisen voima leimahdellut tavanomaista kirkkaampana, mutta en ole siitä levoton. Jonkinverran epäilyttää se uskollinen rukous ja into tehdä työtä.
– He ovat siis uskollisia…. hm… siis millä tavalla uskollisia?
– Monilla heistä on luja tahto ja he sitkeästi rukoilevat ja sitkeästi jatkavat toimintaa, vaikka mitään varsinaisesti ole saatukaan aikaan. He ovat omasta mielestää uskollisia kylväjiä. Heitä ei saa lannistettua!
– Ahaa, siis uskollisia, sepä harmi… Mutta jos he ovat uskollisia viholliselle, eikö vihollisen voimien liikehdintä näy siellä mitenkään? Kait meidän päävihollisemme on kertonut heille suunnitelmistaan!
– Jostain syystä sitä voimien liikehdintää ei huomaa seurakunnissa. Olen pitkään miettinyt sitä voimakasta uskollisuutta. Siinä on jotain, joka olisi ehkä ohjailtavissa, mutta miten?
– Sanohan suoraan, miten he kokevat uskollisuutensa?
– Ehkäpä sellaisena sisukkaana, pitkäjännitteisenä, periksiantamattomana elämänperiaatteena. Sitä on todella vaikea horjuttaa.
– SIINÄ! Siinä heidän vahvuudessaan on meidän mahdollisuutemme. Tee siis näin: Painota heille uskollisuutta ja uskollisuutta ja uskollisuutta. Pistä heidät miettimään kaikkia niitä vuosia, kun he ovat olleet uskollisia. Tee uskollisuudesta heidän päämääränsä, niin etteivät kiinnitä huomiota tuloksiin. Nyt kun vihollisen joukot ovat jonkinverran kypsyttäneet satoa itselleen, pistä seurakuntalaiset uskollisesti vain kylvämään ja tallaamaan koko sielujen pellon. Uskottele, että seurakunta on toimintaa ja uskollisuus viholliselle tarkoittaa uskollisuutta toiminnalle. Mene!
Pirujen toinen palaveri– Olemme jälleen kokoontuneet, te isot ja pienet pirut ihailemaan työmme tuloksia. Miten olette suorittaneet aikaisemmin antamani tehtävät? Tähystäjät?
– Meidän työmme on vaikeutunut, tarvitsemme lisäjoukkoja. Vihollisen joukkoja on yhä enemmän liikkeellä sekä kaukana että lähellä. Yhteenottoja ei ole sattunut, mutta emme pysty pitämään silmällä kaikkea, mitä pitäisi.
– Selvä, pyydämme päämajasta lisävoimia. Lähetti ! vie sanaa, että vihollinen on liikkeellä ja vetoa monien sielujen puolesta, jotka vastustavat vihollista ja ovat kanssamme anomassa lisävoimia. Matkaan! No, miten kylähenget ovat hoidelleet osuutensa?
– Tilanne on ihan hallinnassa. Olemme pitäneet etsivät sielut erillään kristityistä, eikä se ole ollut edes kovin hankalaa. Eniten on aiheuttanut harmia yksittäiset, epätoivoiset sielut, jotka ovat huutaneet vihollista apuun. Sellaisten vaientaminen on työlästä. Olemme tosin saaneet lisäapua mystiikkapirulta ja onnistuneet joittenkin kohdalla suuntaamaan heidän odotuksensa meihin päin. Kokonaisuudessaan tilanne on kuitenkin kiristynyt.
– Entäs seurakuntapiru? Onko tekemämme suunnitelma toteutunut?
– Ihan tyydyttävällä tavalla. Nyt seurakuntalaiset ovat ihan mahdottoman uskollisia toiminnalle, niin että he vastustavat kaikkea, mikä häiritsee heidän sisukasta uhrautuvaisuuttaan. He tarkkailevat toistensa uskollisuutta ja ovat innostuneet arvostelemaan hengellisyyttä sen mukaan. Olen jopa saanut uskollisten joukon pelkäämään niitä vihollisen voimien paikallisia leimahduksia kodeissa, koska ne järkyttävät heidän uskollisuuttaan. He pitävät pitkää elämäntyötään todella arvossa eivätkä siedä mitään arvostelua. Se uskovien joukon, joka kuuntelee päävihollisemme ääntä ja näkee jotain hänen suunnitelmistaan – heidät olemme saaneet lannistettua. He vain näkevät epäkohtia ja vastustusta eivätkä osaa etsiä vihollisen voimaa eikä yhteyttä etsiviin sieluihin. Suunnitelmamme toimii, oi pääpiru!
– Hienoa, jatkakaa samaan tyyliin. Seuraava tavoitteemme on ajaa vihollisen voimat pois, kun etsivät sielut eivät löydä vastausta ja heidän suunnitelmansa menee mönkään. Töihin siitä oi mainiot alaiseni!
Pirujen kolmas palaveri on suunniteltu pidettäväksi muutaman kuukauden sisällä. Aineistoa sitä varten on jo kerätty ja kova kuhina on käynyt näkymättömässä maailmassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s