Kenen pillin mukaan elät?

Oletko huomannut, että sulta vaaditaan tietynlaista elämäntapaa eri tahoilta ja tietenkin jokainen vaatii erilaista? Kuvitteleppa, millainen olisit jos eläisit näitten ihmisten odotusten mukaan:

  • Opettaja: Olet ahkera, nukut pitkät yöt, käyttäydyt kohteliaasti, kunniotat opettajia etkä valita mistään.
  • Vanhemmat: Sulla on paljon hyviä harrastuksia, hillitty musiikkimaku, et metelöi, vain muutama hyvämainen ystävä ja kerrot kaikki yksityisasiasikin vanhemillesi.
  • Viranomaiset: Harrastat valistustyötä ja olet pikkutarkka liikennesääntöjen noudattaja.
  • Viikkolehtien tekijät: Sulla on paljon rahaa, seuraat muotia, sulla on ihannevartalo ja mietit koko ajan, miltä näytät ja mitä muut susta sanoo.
  • Kaverit: Et luota aikuisiin, kuljet juhlimassa valittamatta, sulla ei ole omia elämänasenteita, et usko mihinkään ja olet aina hauska ja pidät rajusta elämästä.

Minkä pillin mukaan elät? Yritätkö elää jonkin edellämainitun linjan mukaisesti ja olet riidoissa muitten vaatimusten kanssa? Vai olisiko sellainen mahdollisuus, että päätätkin itse omista asioistasi vaatimuksista riippumatta. Jumala on antanut sulle vapaan tahdon. Oletko huomannut sitä ollenkaan, vai onko se jäänyt kokonaan käyttämättä?
Jos olet tilanteessa, jossa tarvit apua ja elämänmuutosta, on turha kysyä lupaa muilta. Jeesus nimittäin kunniottaa meidän tahtoamme ja kysyy sulta luvan auttaa, kuten seuraavissa esimerkeissä:
Joh 5:6: Jeesus näki hänet siellä makaamassa vuodematolla ja tiesi, että hän oli jo pitkään ollut sairas. Jeesus kysyi: ”Tahdotko tulla terveeksi?”
Joh 6:67-68: Jeesus kysyi niiltä kahdeltatoista: ”Aiotteko tekin lähteä?” Simon Pietari vastasi hänelle: ”Herra, kenen luo me menisimme? Sinulla on ikuisen elämän sanat.
Luuk 18:41: ”Mitä haluat minun tekevän sinulle?” Mies vastasi: ”Herra, anna minulle näköni.”
Matt 15:28: Silloin Jeesus sanoi hänelle: ”Suuri on sinun uskosi, nainen! Tapahtukoon niin kuin tahdot.” Siitä hetkestä tytär oli terve.
2.Aikak 1:7: Yöllä Jumala ilmestyi Salomolle ja sanoi hänelle: ”Pyydä, mitä haluat, niin annan sen sinulle.”
Mitä sinä tahdot, että Jeesus tekisi? Vai kysytkö muilta lupaa omaan tahtomiseesi?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s