Onko evääsi homeessa?

Jos tapaan autiomaassa janoon ja nälkään nääntyneen ihmisen, tärkein kysymys on, onko eväitä hänen auttamisekseen. Jos mulla on puhdasta vettä ja tuoretta leipää, joita tarjoan, olen pelastanut ihmishengen. Jos vesi on lopussa ja leipä kokonaan homeessa, en voi juurikaan auttaa, vaikka kuinka haluaisin.Kun kuljen hengellisesti nälkäänäkevän ja nääntyneen ihmisen luokse, on tärkein kysymys, onko mulla eväitä. Ehkä ei ole mitään eväitä ja toinen jää avuttomaksi, ehkä on omia eväitä ja siitä riittää vähän toisellekin tai sitten mulla on siunattuja eväitä, joista riittää hyvinkin monelle. Raamatussa kerrotaan erään pojan eväistä:
Joh 6:9-11: 9. ”Täällä on poika, jolla on viisi ohraleipää ja kaksi kalaa. Mutta miten ne riittäisivät noin suurelle joukolle?” Jeesus sanoi: ”Käskekää kaikkien asettua istumaan.” Rinteellä kasvoi rehevä nurmi, ja ihmiset istuutuivat maahan. Paikalla oli noin viisituhatta miestä. Jeesus otti leivät, kiitti Jumalaa ja jakoi leivät syömään asettuneille. Samoin hän jakoi kalat, ja kaikki saivat niin paljon kuin halusivat.
Jeesuksen siunaamina eväät riittivät tuhansille. Jos pieni poika olisi jakanut eväänsä kaverinsa kanssa, ei juuri muille olisi riittänytkään. Minäkin voin yrittää auttaa toisia omin voimin: Sympatiaa, empatiaa, rakkautta, aikaa ja ymmärtämistä. Kaikki todella hyviä asioita, mutta yksikin hankala ihminen voi kuluttaa minun voimani nopeasti loppuun. Jumala ei ole jättänyt meitä omien voimiemme varaan, kun jaamme todella arvokkaita eväitä tarvitseville. Kun Jeesus saa siunata ja ohjata meidän tekemisiämme, voi seuraukset olla todella mittavia.
Kun autan nääntyvää omin voimin, sidon hänen vahvistumisensa omaan jaksamiseeni. Kun voimani on lopussa, hän jää jälleen nääntymään. Kun autan nääntyvää ohjaamalla hänet Jeesuksen luokse ja hänen autettavakseen, ei oman elämän kompastelut vedä häntä mukaansa. Kun eväämme kulkee Jeesuksen käsien kautta, on sillä mahtavia vaikutuksia. Esimerkiksi Luukas 10 luku kertoo, että Jeesus lähetti 70 opetuslasta ja antoi hyvät eväät mukaan:
Luuk 10:9: 9. parantakaa kaupungin sairaat ja kertokaa kaikille: ”Jumalan valtakunta on tullut teitä lähelle.”
Meidät on lähetetty kaikkialle viemään taivaallisia eväitä (Matt 28:19-20), taistelemaan pahuuden voimia vastaan ja parantamaan sairaita:
Mark 16:17-18: Ja niitä, jotka uskovat, seuraavat nämä tunnusmerkit: Minun nimissäni he ajavat pois pahoja henkiä. He puhuvat vierailla kielillä. He tarttuvat käsin käärmeisiin, ja vaikka he juovat tappavaa myrkkyä, se ei vahingoita heitä. He panevat kätensä sairaiden päälle, ja nämä paranevat.”
Koska omat keinot ja oma voima ei riitä mihinkään todelliseen, me tarvitsemme Jeesuksen lupaaman Pyhän Hengen:
Apt 1:8 8. Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka.”
Onko sinun evääsi homeessa? Annatko evääsi Jeesuksen siunattavaksi? Haluatko olla Jeesuksen siunaamien eväiden levittäjänä ?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s