Kuinka suuri on pahan valta?

Tekeekö Jumala pahaa ihmiselle? Onko kaikki paha saatanasta? Olemmeko me pahan armoilla? Tässä kysymyksiä, joihin Raamattu antaa vastauksen.Raamatussa on Job -niminen henkilö, joka sai kokea pahuuden hyökkäykset. Katsotaan, mistä se paha oli kotoisin:
Job 1: 10. Sinähän olet sulkenut hänet suojelukseesi, hänet ja hänen perheensä ja omaisuutensa. Olet siunannut kaiken mihin hän ryhtyy, ja hänen karjansa leviää yli maan. 11. Mutta ojennapa kätesi ja tartu siihen mitä hänellä on. Saat nähdä, että hän kiroaa sinua vasten kasvoja!” 12. Herra sanoi Saatanalle: ”Hyvä on. Saat tehdä mitä haluat kaikelle mitä hänellä on. Mutta häneen itseensä et saa koskea.” Sitten Saatana lähti pois Herran edestä.
Tästä näet kolme tärkeää asiaa: 1) Saatana tarvitsee aina luvan tehdä pahaa. Ilman Jumalan suostumusta se ei voi tehdä mitään. 2) Saatana itse toteuttaa sen pahan. 3) Tällaista Jumalan sallimaa pahaa käsitetään myös Jumalan käden teoksi koko vanhassa testamentissa, vaikka todellinen toteuttaja onkin saatana.
Saatana vetoaa Jumalan oikeudenmukaisuuteen luvan saamiseksi. Jos meitä kohtaisi pahuus todella oikeudenmukaisesti, niin meidät jokainen potkittaisiin välittömästi helvettiin. Miksi ei näin käy? Syynä on se, että Jeesus on potkittu helvettiin meidän edestämme. Saatana kuitenkin tietää, että tämä ei armahda automaattisesti kaikkia ihmisiä kaikissa tilanteissa. Vielä on paljon vedottavaa Jumalan oikeudenmukaisuuteen ja paljon pahaa saatana saa luvan tehdä. Raamatussa on paljon ”voi” -huutoja, kun Jumala joutuu oikeudenmukaisuudessaan sallimaan sellaista, mitä hän rakkaudessaan ei haluaisi meille.
Jeesukselle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä (Matt 28:18). Ilman hänen lupaansa ei tapahdu mitään pahaa. Hänellä on aito, ehdoton ja täydellinen rakkaus meitä kohtaan. Pahalla ei ole mitään valtaa uskovaan, joka täysin turvautuu Jeesukseen.
Mitä paholainen sitten voi tehdä, ellei saa lupaa tuhota meitä? Jäljelle jäävät keinot on ainakin syyttely ja pelottelu. Usein syytökset on turhia:
Sakarja 3:1-4: Sitten Herra antoi minun nähdä ylipappi Joosuan, joka seisoi Herran enkelin edessä. Saatana seisoi Joosuan oikealla puolella ja syytti häntä. Mutta Herran enkeli sanoi Saatanalle: ”Herra nuhtelee sinua, Saatana! Herra, joka on valinnut Jerusalemin, käskee sinun vaieta! Eikö tämä mies ole tulesta temmattu kekäle?” Joosua seisoi enkelin edessä, likaiset vaatteet päällään. Enkeli sanoi palvelijoilleen: ”Ottakaa likaiset vaatteet pois hänen päältään.” Sitten enkeli sanoi Joosualle: ”Katso, minä olen ottanut pois sinun syntisi ja minä puetan sinut juhlavaatteisiin.”
Pelottelukin on turhaa, jos pysymme Jeesuksen lähellä ja emme kuuntele pelottelijan, vaan Jeesuksen ääntä:
1.Piet. 5:8-9: Pitäkää mielenne valppaana ja valvokaa. Teidän vastustajanne Saatana kulkee ympäriinsä kuin ärjyvä leijona ja etsii, kenet voisi niellä. Vastustakaa häntä, uskossa lujina!
Sinulla ja minulla on oma tahto, jonka Jumala on meille antanut. Jumala kunnioittaa meidän tahtoamme ja kysyy jopa meiltä lupaa tehdä jotain hyvää. Jeesus kysyi ennekuin paransi: ”Tahdotko tulla terveeksi.” Hän kysyi opetuslapsilta vaikeassa tilanteessa: ”Tahdotteko tekin mennä pois.” Mitä sinä tahdot? Tahdotko vastustaa saatanan juonia, etkä anna syyttelyn aihetta, vaan turvaudut Jeesukseen epäonnistuneenakin. Vai annatko saatanan syytellä sinua vapaasti Jumalan edessä ja liityt mukaan syyttelemään Jumalaa kaikesta pahasta? Se on sinun valintasi!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s