Sinä olet elävä kivi Jumalan muurissa

 etsivät löytävät turvan. Jeesus itse on tämän todellisen seurakunnan pää ja voimavara.Sananl. 18:10 10. Herran nimi on vahva torni, hurskas rientää sinne ja saa turvan.
Tämä linnoitus näkyy kauas. Kun todellista elämää etsivä harhailee elämänarvojen viidakossa, hän voi nähdä linnoituksen valot kauaksi ja tietää, mistä etsiä turvaa. Uskovat muodostavat tämän kaupungin ja linnoituksen. Jokainen linnotuksen osa näyttää omalla tavallaan valoa ympärilleen ja voi siten näyttää tietä Jeesuksen luo.
Matt 5:14-15 14. ”Te olette maailman valo. Ei kaupunki voi pysyä kätkössä, jos se on ylhäällä vuorella. 15. Eikä lamppua, kun se sytytetään, panna vakan alle, vaan lampunjalkaan. Siitä sen valo loistaa kaikille huoneessa oleville.
Kun olet uskossa, et välttämättä edes itse huomaa, miten valosi loistaa. Eräs saarnamies kertoi, että kun hän meni pankkiin raha-asiat mielessä, eräs virkailija tuli äkkiä niin synnintuntoon, että piiloutui pöytänsä taakse saarnaajan kulkiessa ohitse. Vasta myöhemmin saarnamies itse kuuli tuon asian. Sinusta voi loistaa sellaista valoa, jota itse et huomaa. Pelkojen vallassa olevat kaverit voivat tulla sinun juttusillesi siinä toivossa, että voisivat kääntää aiheen omiin ongelmiinsa. Jumalan puhuttelussa olevat ystäväsi voivat olla siksi ystäviä, että he etsivät samaa elämänsisältöä, jonka he ymmärtävät sulla olevan.
Millainen kivi sitten olet? Kiven ulottuvuuksista kertoo Raamattu:
Efes. 3:18: Silloin te kykenette yhdessä kaikkien pyhien kanssa käsittämään kaiken leveyden, pituuden, korkeuden ja syvyyden.
Yhdessä muitten kanssa sinä muodostat kaikki tarvittavat ulottuvuudet muurille: sivuille päin sinulla on yhteys muihin, joitten kanssa kuljet rinnakkain. Alaspäin haet tukea muilta kiviltä, kun omat voimasi pettävät. Perustuksena oleva Kristus-kallio on siellä varmana pohjana. Ylöspäin tuet muita kiviä, jotka tarvitsevat heikkoina hetkinään myös inhimillistä tukea. Ulospäin olet suojaamassa muita sieltäpäin tulevilta hyökkäyksiltä: saatanan juonilta ja petoksilta, jotka voivat häiritä uskossaan alkutaipaleella olevien kasvua. Sisäänpäin tajoat juuri tätä suojaa muille. Tässä on yksi esimerkki ulottuvuuksien merkityksistä. Paikasta riippuen meillä voi olla hyvin erityylisiä tehtäviä. Kaikki muurin kivet muodostavat seurakunnan eli Kristuksen Ruumiin, joka toimii Pyhän Hengen voimalla – ei yksittäisten kivien voimin.
Kaikki ei kuitenkaan ole näin selvää: muurissa voi olla aukkoja, joihin tarvitaan puolustajia vihollisen hyökkäyksiä vastaan. Aukosta lentävät nuolet voivat pahoin haavoittaa sisällä olijoita ja vaurioittaa rakennelmia. Siksi Jumala etsii sinua paikallesi täyttämään oman aukkosi:
Hes 22:30: Minä etsin heidän joukostaan miestä, joka vahvistaisi muurin, seisoisi lujana sen aukossa ja torjuisi maataan uhkaavan tuhon, mutta sitä miestä en löytänyt.
Hes 13:5: Te ette ole nousseet muureille paikkaamaan niiden murtumia, te ette ole rakentaneet varustuksia Israelin kansan ympärille, jotta se Herran päivänä kestäisi taistelussa.
Monesti seurakunnat ovat vain muodollisia seurakuntia, joissa muureissa on aukkoja ja ne ovat paikoin murtuneet. Uskoontulleet ovat hetken ihmettelemässä tällaista seurakuntaa ja lähtevät sitten muualta etsimään kotia, mikäli ovat vielä uskossa. Uskovat, joitten pitäisi olla muurin kivinä, eivät näe todellista tilannetta, vaan antavat muurin rapistua ja seurakunnan kuihtua. Sinä voit olla rakentamassa muuria uudelleen Jesajan tavoin, kun Jumala kutsui häntä:
Jes 6:8: 8. Minä kuulin Herran äänen sanovan: – Kenet minä lähetän? Kuka lähtee sananviejäksi? Niin minä vastasin: – Tässä olen, lähetä minut!
Nehemia oli myös yksi Jumalan muurinrakentajista ja voit lukea Hänen tarinansa Nehemian kirjasta. Oletko sinä?
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s