Salaman elämäntehtävä eli tuli on tarkoitettu leviämään!

   

Alkuun tarina salamasta: Ukkosilmalla erään salaman tarkoitus, elämäntehtävä ja tärkein tavoite on sytyttää kunnon metsäpalo. Metsä on hieman kostea, joten siinä on haastetta kerrakseen.Se etsii kuivan, tuuhean puun ja sitten räiskähtää! Ympärille leviää palavia oksia ja risuja ja tilanne näyttää salaman kannalta hyvältä. Eräs nuori, vaikkapa nimeltä Oskari, näkee tapahtuman ja ymmärtää salaman tavoitteet. Oskari päättää auttaa salamaa. Hän kerää kaikki palavat oksat yhteen, että ne palaisivat oikein hyvin ja tuottaisivat tyydytystä salamalle. Nuotion liekki loimuaa tosi korkealle ja Oskari on tyytyväinen, mutta… se salaman todellinen tarkoitus, se jäi toteutumatta ja koko elämäntehtävä oli pilalla. Nuotio paloi aikansa ja hiipui lopulta tuhkaläjäksi. Salaman tehtävä oli täysin epäonnistunut.
No, se etsii toisen tuuhean, kuivan puun ja taas räiskähtää ja palavat oksat lentää ympäriinsä. Nyt paikalle sattuu Liisa. Hän ymmärtää myös salaman motiivit ja tahtoo auttaa. Koska on tarkoitus saada aikaan metsäpalo, Liisa paiskii palavat oksat ja risut ympäriinsä pitkin mättäitä ja sammalikkoa. Pienet risut sammuvat heti märkään sammaleeseen. Isommat sytyttävät joitakin uusia risuja palamaan mutta tuli ei leviä kosteassa mättäikössä ja se sammuu vähitellen. Taas salaman elämäntehtävä oli pilalla.
Vielä kerran salama päätti yrittää. Jälleen yksi tuuhea puu räiskähti ja palavia oksia lenteli ympäriinsä. Paikalle sattunut Juuso näki ja ymmärsi tapahtuneen ja halusi myös auttaa salamaa. Hän keräsi sammuvia pikkurisuja isomman palavan oksan lähelle, että ne syttyisivät kunnolla.Hyvin palaville oksille hän etsi sopivan risukon, minkä sytyttää. Pieniä iloisesti palavia risuja hän sijoitti kuivaan ruohikkoon. Mitä heikompi tuli, sen lähemmäksi muita tulia hän vei oksat. Mitä voimakkaampi tuli, sitä enemmän oksat sijoitettiin sytyttämään uusia risukoita. Mitä voimakkaampi hiillos, sitä enemmän siitä oli hyötyä heikosti palavien risujen vahvistamiseen. Näin tuli alkoi roihuta ja pian metsä oli täydessä tulessa, niinkuin salama oli toivonut Ihan eri asia sitten oli, mitä palokunta ym. siitä sanoivat, se ei kuulu tähän tarinaan.
Jeesus sanoo, Luuk 12:49: tulta minä olen tullut heittämään ja kuinka toivoisinkaan, että se olisi jo syttynyt. Jeesus haluaisi Pyhän Hengen tulen iskevän meidän keskellemme ja sytyttävän tosi metsäpalon, missä nuoret löytävät tosi elämän sisällön ja tarkoituksen ja vapautuvat kahleista ja siteistä. Jumalan tuli ei kuluta meitä, koska se saa voimansa ylhäältä (2.Moos 3:2). Jeesus haluaa herätyksen tulen puhdistavan ja parantavan seurakuntiamme kaikkialla. Toteutuuko tämä tarkoitusperä?
Jotkut meistä uskovista viihtyvät niin hyvin yhdessä, että sinne ei muita kaivata. Joku ulkopuolinen pilaisi ilmapiirin. Me olemme tyytyväisiä hyvästä yhteishengestä ja varjelemme sitä. Emme hyväksy muunlaista ajattelua. Olemme mielestämme hengellisesti rikkaita emmekä tarvitse mitään uutta mutta emme tajua, että todellisuudessa olemme surkeita ja säälittäviä. Porukkamme on saattohoitoseurakunta, joka sammuu omaan ”hyvyyteensä”, kun mitään uutta ei synny.
Toiset meistä ovat innokkaita levittämään evankeliumia. Heti kun joku tulee uskoon, hänet vedetään ja vaaditaan liikkeelle. Emme vain huomaa antaa eväitä mukaan. Toiset meistä jäävät ongelmaisiksi, epävarmoiksi, kun hengelliset ja henkiset perustukset horjuvat. On tosi vaikea saada innostumaan, vaikka kuinka yritämme. Ainoa julistuksen aihe on ”menkää, tehkää” mutta unohdamme julistaa ”levähtäkää vähän Jeesuksen kanssa ja ravitkaa itseänne”. Ne, jotka vielä jaksavat touhuta, ovat loppuunpalaneita ja syyttelevät muita. Lopulta ei kukaan enää jaksa ja Jumalan tuli meni hukkaan.
Jotkut Jumalan tulen sytyttämistä ymmärtävät hoitaa heikkoja ja antaa innokkaille tilaa toimia. Vahvoja ohjataan etsimään voimaa ylhäältä, ei itsestään. Heikkoja kerätään yhteen ja hoidetaan niinkuin paimen etsii harhautuneet lapmaat muitten joukkoon ja hoitaa niitä. Tällainen seurakunta tarvitsee sekä paimenia että evankelistoja, sekä profeettoja että opettajia. Kun joku syttyy voimakkaammin tulesta, hänelle annetaan mahdollisuutta toteuttaa tavoitteitaan meidän ja Jumalan tuella. Vaikka erilaiset uudet ihmiset tuovat ongelmia yhteishenkeen, heistä iloitaan ja opetellaan ymmärtämään. Näin tule leviää!
Tulen on tarkoitus levitä! Kun Jeesus kutsui opetuslapsia, he kutsuivat vuorostaan muita (Joh 1:40). Syntynyt seurakunta Jerusalemissa kasvoi koko ajan (Apt 2:47). Toisinaan, kun kristityt eivät ole ymmärtäneet levittää tulta, heidät on hajoitettu ulos tutuista ympyröistään (Apt 8:3..)
Jeesuksen tarkoitus toteutuu, kun levitämme tultamme, emmekä ole kateellisia omasta valostamme. Annetaan eksyneitten tulla valon piiriin ja avataan sydämemme niille, joita Jeesus lähettää luoksemme!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s