Onko uskonelämäsi umpikujassa?

Usein nuorena voit joutua ihmettelemään, miksi elämä ei mene eteenpäin. Kyselet Jumalalta: ”Miksi? Miksi?”, etkä saa vastausta. Sulla on suuria tunteita ja vain törmäilet ja tulet torjutuksi. Sä näet kauas suuria asioita, mutta ne tuntuu vain mahdottomilta utopioilta, kun asiat ei luista. Sulla on suuria rukousaiheita, mutta mitään ei tapahdu, vastausta ei kuulu! Mistä on kysymys?Jumala avaa näkymiä sun tulevaisuuteesi vähän kerrallaan, niinkuin tiilimuurista irrotettaisiin tiili kerrallaan ja kurkistelisit aukoista. Yksi pieni asia näkyy kerrallaan ja se valtaa sun mielesi. Et aluksi muuta ymmärrä ja siksi on vaikeaa tajuta, kun se muuri on edelleen siinä edessä. Kun sitten Jumala irrottelee muitakin tiiliä muurista, voi tulla näkyviin pelottavia ja jopa masentavia näkymiä. Kun kurkotat tavoitteeseen, tarttuu käsiisi törkykasoja, jotka inhottavat, mutta jotka on perattava ja käytävä läpi.
Osa sun utopioistasi ja varsinkin tunteistasi on oman sielun tuotetta, eikä Jumalan antamaa näkyä. Se ei estä kuitenkaan todellisen näyn selkeytymistä sisälläsi. Kun et pääse muurin läpi ja näet vain masentavia juttuja, se ei tarkoita, että Jumala on perunut näkynsä. Ne vain kuuluu siihen osaan näkyä, jota on vaikeampi ymmärtää. Jooel 2:29 luvataan nimenomaan, että ”nuorukaisenne näkyjä näkevät”.
Otetaan esimerkkinä Joosef. Hänelle Jumala oli suunnitellun valtavan tulevaisuuden Egyptin valtiaana ja oman sukunsa pelastajana. Joosef näki pienestä tirkistysreiästä tulevaisuuttaan unien muodossa ja kertoi niistä perheelleen (1.Moos 37:5-8). Joosef eikä varsinkaan veljet tajunneet kuitenkaan unien todellista merkitystä. Ehkä Joosef aavisti jotain, mutta ei tajunnut koko suunnitelmaa alkuunkaan. Jumala vei suunnitelmaa eteenpäin, mutta uudet tirkistysreiät tulevaisuuteen sammuttivat ehkä utopiat, mutta ei uskoa. Orjaksi joutumisessa ei tuntunut olevan mitään järkeä, mutta se oli hyvin tärkeä lenkki suunnitelmissa (1.Moos 37:36). Luultavasti Joosef kapinoi välillä Jumalaa vastaan ja kyseli, kuten usein mekin: MIKSI? MIKSI? Jumalan suunnitelma kuitenkin eteni ketjussa silmukka kerrallaan, tai muuri mureni tiili kerrallaan ja pikkupoikana saatu näky toteutui (1.Moos 45:7).
Vastaavia tapauksia on Raamatussa moniakin: Samuel poikanen sai sanan Jumalalta kelvottomille papeille (1.Sam 2:12, 3:20), mutta vasta toisenlaisen tapahtumaketjun ja vuosien kuluttua Israelin kansa tosissaan ymmärsi, mitä Jumala heille tahtoi sanoa (1.Sam 7:2-3). Daavid koki suuria mahdollisuuksia ja voittoja (1.Sam 18:6-8), mutta muuri nousi vastaan ja hän joutui pakolaiseksi. (1.Sam 22:1) Monet muut asiat täytyi jälleen edetä Jumalan suunnitelmien mukaan, ennenkuin Daavid sai jälleen kokea voittoja ja menestystä Jumalan voiman avulla. (2.Sam 5:3..) Danielilla oli polttavia rukousaiheita. (Dan 9:3-4..) Rukousvastaukset lähtivät liikkeelle ensin siten, että Daniel itse sai ymmärrystä ja opetusta. (Dan 9:23) Oletko muuten itse valmis muuttumaan ja ottamaan enemmän tosissasi Jumalan tahdon elämässäsi? Toiseksi rukousvastaukset etenivät enkelivoimien liikekannallepanona (Dan 10:12-13). Enkelit etenivät omalla tahollaan rukousten ohjaamana ja voittoja tuli siellä näkymättömässä maailmassa. Vasta sitten muut asiat voivat jälleen edetä kohti ihmisten ja tilanteiden muuttumista.
Älä luovu utopioistasi, jos koet ne Jumalasta tulleiksi. Omin voimin et pääse muurin läpi, mutta säilytä luottamuksesi Jumalaan, vaikka pilvilinnat romahtaisivatkin. Pysy uskollisena Jeesukselle vaikka et ymmärrä tilanteita. Olet rakastavan Isän kädessä ja Hän vie suunitelmaa omalla tavallaan eteenpäin sun ja monien muitten kohdalla. Ole valmis muuttumaan ja rakentamaan elämäsi perustusta jopa alusta alkaen uudelleen. Se mitä näet ja koet, ei ole koko suunnitelma – pieni osa vain. Ole valmis ottamaan vastaan koko tapahtumien ketjun, joitten kautta tavoitteet toteutuvat! Ole luja ja rohkea!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s