Oletko siivosyntinen vai törkysyntinen?

Siivosyntiset, jotka ei paljoakaan tee syntiä, pääsee taivaaseen ja törkysyntiset, jotka selvästi tekevät syntiä, eivät pääse! Näinhän meille on opetettu?!Olemmeko me syntisiä? Siis siinä vakavassa mielessä, että taivaspaikka on uhattuna? Mitä Raamattu sanoo? 1.Joh 1:8 ”Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme ja totuus ei ole meissä.” Siis me joko olemme syntisiä tai sitten varmasti syntisiä. Ei ole muuta vaihtoehtoa! Onko se sitten vakavaa? Room 3:23-24 ”Kaikki ovat samassa asemassa, sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta mutta saavat hänen armostaan lahjaksi vanhurskauden, koska Kristus Jeesus on lunastanut heidät vapaiksi.” Eikö usko teekään meitä synnittömiksi? Kaikki ovat samassa asemassa: syntisiä. Toiset ovat syyllisiä ja toiset armahdettuja, mutta periaatteessa yhtä syntisiä. Jos sinulle ja minulle maksettaisiin oikeuden ja ansioittemme mukaan, meidät potkittaisiin heti paikalla helvettiin. Sen parempia emme ole!
Mitä sitten hyödyttää uskoa Jeesukseen? Sen lisäksi, että Jeesus lunasti meidät ja armahti, Hän myös antoi vapauden: emme ole enää sidottuja syntiin. Pyhä Henki hoitaa meitä vapaaksi myös sisäisesti eikä ole pakko tuhota omaa eikä toisten elämää, koska elämän ”onnellisuus” ei ole riippuvainen synnistä. Jumala tarvii sua, voitelee Pyhällä Hengellä ja valtuuttaa haastavaan elämään. Jesaja kohtasi Jumalan syntisenä ja pelokkaana ja sai haastavan, uuden elämän: Jes 6:5-9 ”ja minä sanoin: – Voi minua, minä hukun! Minulla on saastaiset huulet, ja saastaiset huulet on kansalla, jonka keskellä elän, ja nyt minun silmäni ovat nähneet Kuninkaan, Herran Sebaotin. Silloin yksi serafeista lensi luokseni kädessään hehkuva hiili, jonka hän oli ottanut pihdeillä uhrialttarilta. Hän kosketti sillä minun huuliani ja sanoi: – Katso, tämä on koskenut huuliasi, sinun syyllisyytesi on poissa ja syntisi sovitettu. Minä kuulin Herran äänen sanovan: – Kenet minä lähetän? Kuka lähtee sananviejäksi? Niin minä vastasin: – Tässä olen, lähetä minut! Hän sanoi: – Mene ja…”
No, kuitenkin… Eikö uskovat tee sitten ”pienempiä” syntejä kuin muut? No vertaapa, syntien ”suuruutta”: jos kristityt kadehtivat ja juoruavat toisistaan aiheuttaen vahinkoa monille, kun ”syntinen” pultsari kunnioittaa ihmisarvoa eikä halua loukata ketään. Kumpi on suurempi synti?
Ketkä oikein ovat siivosyntisiä ja ketkä törkysyntisiä vai onko synnin suuruudella mitään merkitystä?
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s