Elätkö totuudessa?

Kun katselemme ympärillemme ja itseemme, niin ihminen pelkää totuutta! Me välttelemme kaikkea, mikä paljastaa totuuden meistä. Esitämme jotain muuta, kuin olemme – ei välttämättä tietoisesti, vaan alitajuisesti.Tämänhetkinen elämämme on varjo todellisuudesta.
1.Kor 13:12: Nyt katselemme vielä kuin kuvastimesta, kuin arvoitusta, mutta silloin näemme kasvoista kasvoihin.” Valhekuvitelmissa elävä on kuin varjokuvien maalaaja: todellisuudesta näkyy varjo. Sitä emme uskalla näyttää, vaan parantelemme varjoa omilla maalauksilla. Lisäämme väriä, ilmeitä. Piirrämme dollarinkuvia lompsan kohdalle ym. Kun sitten emme pystykään vetämään tätä roolia ja todellisuus heilahtaa, näkyy meidän omat lisäyksemme ilmassa leijuvina, naurettavina harhakuvina.
Totuudessa elävä ei välitä varjokuvasta, vaan Jeesuksen avulla rakentaa sitä todellisuutta. Vaikka minkälaiset myllerrykset käyvät, totuus (=armahdettu syntinen) säilyy. Siinä näkyy armo todellisena. Siinä näkyy myös Jumalan antamat Hengen aseet todellisina ja toimivina.
Mutta kun me pelkäämme totuutta, niin yritämme esittää tämän elämän kuvioita erilaisina, kuin totuus. Me maalaamme varjokuvaamme esimerkiksi näin:

 • Näytetään muille, että elämämme on OK, vaikka jotain on pielessä.
 • Mieluummin syytellään muita, olosuhteita ja perintötekijöitä, kuin tunnustetaan oma syyllisyys edes itsellemme.
 • Omia pahuuksia vähätellään ja vertaillaan vielä pahempiin. Ei uskalleta ajatella synnin todellisia seurauksia.
 • Erehdyksiä hävetään ja yritetään peittää.
 • Uskottelet itsellesi, että sulla menee hyvin, vaikka sydäntä jäytää epävarmuus, että onko mun elämällä todellista pohjaa. On pakko tehdä niin, että olisi mieltä elää.
 • Kuolemasta ei paljoa uskalleta puhua ja kaikki sairaus ja kuoleman läheisyys viedään mahdollisimman kauaksi kotoa.
 • Ihmiset pakenevat totuutta: Viinaa on pakko ottaa, että jaksaa elää. Itämaisella mietiskelyllä puristetaan itsestämme väkisin jotain ”hyvää”, että kelvattaisiin jollekin suurelle. Pakko yrittää, kun sisintä vaivaa epäilys, että sitä ei itsessään kelpaakaan.

Uskallatko elää totuudessa vai valhekuvitelmissa? Mistä sen tietää?
Joka yrittää turvata elämänsä, kadottaa sen” Luuk 17:33.
Valheessa elävä yrittää koko ajan välttää totuutta. Hän vetää jotain roolia, johon uskoo itsekin. Välillä naamari voi pettää hetkeksi, ja se koetaan tosi pahana loukkauksena ja häpeänä. Elämän mielekkyys riippuu siitä, miten hyvin vakuuttaa itselleen, että ”mulla menee hyvin”. Toisilla on erikoisen vahvat ajatusrakennelmat ja selitykset, joista ei uskalleta vähääkään tinkiä. Toiset taas kiertävät kaikkea asioitten punnitsemista totuuden pelossa.
Mutta joka sen kadottaa, on pelastava sen omakseen” Luuk 17:33. ”Te opitte tuntemaan totuuden ja totuus on tekevä teistä vapaita” Joh 8:32.
Jos uskallat pistää koko elämäsi likoon Jeesuksen eteen, huomaat, että Hän tekee vaikka raunioista uutta ja todellista. Koska Jeesus tuntee sut kuitenkin läpikotaisin, Hänen edessään ei tarvi hävetä yhtään mitään asioita. 1.Joh 4:17-18 ”Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkoittaa pelon.” Totuudessa elävällä on sisäinen vapaus. Voi puhua hyvinkin herkistä ja vaikeista asioista. Kun kaikki elämän ongelmat ja painot uskalletaan tuoda valoon ja Jeesuksen hoidettavaksi, ei tarvi vetää mitään roolia. Kun olet armahdettu syntinen, et putoa korkealta, jos joku moittii tai syyttää sua. Kun tajuat, että muillakin on taisteluja sisällään, on helpompi kestää loukkauksia ja kritisointia. Sulla ei ole mitään menetettävää, kun olet menettänyt koko elämäsi Jeesuksen käsiin. Jos joku on eri mieltä, se on hänen ja Jeesuksen välinen asia – ei koske sua.
Kysymyksiä:

 • Millaiselta sä haluaisin näyttää muitten silmissä?
 • Oletko yhtä rohkea yksin, kuin kaveriporukassa?
 • Mistä asioista et halua jutella kenenkään kanssa?
 • Mitä asioita et halua miettiä?
 • Salaatko paljon asioita kavereilta? Entä vanhemmilta?
 • Hävettääkö kertoa Jeesukselle kaikki avoimesti?
 • Ymmärtääkö Jeesus sua tarpeeksi?
 • Oletko iloinen vai vaivautunut, kun koet Jeesuksen lähelläsi?
 • Haluatko tuoda Jeesuksen nähtäväksi kaikki salaisimmatkin juttusi?
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s