Oletko kalkkis vai uskallatko muuttua?

Ei ole helppo luopua siitä, mitä on saavuttanut. Kun olet rakentanut elämäsi systeemit kovalla vaivalla valmiiksi haluat tietenkin säilyttää tulokset mahdollisimman pitkään. Et ehkä halua joustaa etkä muuttaa rakennelmia. Silloinhan rakennelma olisi vaarassa! Jos kovin isoja muutoksia tekee, voi joutua jopa korjaamaan perustusta ja silloin suurin osa elämäntyöstä pitäsi purkaa.Jumala luo kuitenkin uutta! Hän tarvitsee uskovia, joiden kautta voisi tehdä uutta. Jumalan antama herätys ei ole ollut koskaan ”vanhanaikainen” vaan aina suuret herätykset ovat olleet uusia ja erilaisia kuin entiset. ”Älkää entisiä muistelko, älkää menneistä välittäkö. Katso, mitä teen uutta; nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa?” (Jes 43:18).
Pikkulapsi voi olla kalkkis, kun ei halua muutoksia elämään. Turvallisuus perustuu tuttuihin kuvioihin. Jos vaikka huonekalujen järjestystä muuttaa, se voi järkkyttää lapsen turvallisuutta. Olen sen omissa lapsissani nähnyt.
Nuori voi olla myös kalkkis. Jos on tullut pettymyksiä, kun on etsitty uutta, yrität ehkä säilyttää edes sen, mitä sinulla on. Ehkä et luota uuden rakentamiseen. Olet pettynyt muihin uskoviin tai seurakuntaan, etkä uskalla ottaa riskiä.
Jos sulla taas menee hyvin, palvelet lahjoillasi/lahjakkuudellasi seurakuntaa, et halua menettää sitä, minkä koet saaneesi Jumalalta. Ehkä seurakunnan toiminnassa on totutut, turvalliset toimintakuviot ja pyhät perinteet, jotka koetaan Jumalan työksi, jota ei voi rikkoa. Tai ehkä seurakunnalla on oikea oppi, joka pitkään on ollut uskon perustana ja toiminnan pohjana. Tuntuu Jumalanpilkalta kyseenalaistaa tätä oppia.
Kun Jumala nyt etsii herätyksen välikappaleita ja kyselee ”Kenenkä minä lähetän, kuka menee meidän puolestamme”, niin eipä helposti löydykään uskovaa, joka olisi valmis muuttumaan ja ottamaan uutta vastaan.
Jos rekka-auto on tehty tankkiautoksi, niin vaikea siitä on äkkiä tehdä vaikkapa eläinkuljetusautoa. Varsinkin, jos koko runko on tehty vain yhtä käyttöä varten. Mutta Jumala tarvitsee meitä uutta käyttöä varten! Uskallatko pistää elämäsi remonttiin ja antaa Pyhän Hengen rakentaa uutta? Haluatko olla uuden herätyksen välikappaleena?
Hyvä kuvaus todellisesta, uutta kaipaavasta sotilaasta on raamatussa 1.Sam 14:1,6-23. Koko Israel pelkäsi vihollista ja koko sotaväellä ei ollut kuin kaksi miekkaa. Toisen miekan kantaja, Joonatan, halusi luottaa Jumalan mahdollisuuksiin ja lähti palvelijansa kanssa kahdestaan vihollista vastaan ja sai aikaan suuren hämmingin ja kauhun vihollisleirissä. Aseeton Israel voitti helposti aseistetun vihollisen. Joonatan otti rohkeasti vastaan uutta Jumalalta.
Tiedätkö, voit täysin luottaa Jumalaan. Irroittaudu historian kahleista ja luota, että Hän rakentaa uutta. Jos rakennelmat on mennäkseen, niin menköön, kun itse rakentaja antaa uutta.
Kun etsit rohkeasti uutta, Jumala antaa sinulle uusia näkymiä ja mahdollisuuksia – uusia tavoitteita ja voittoja. Niitten hintana on toisinaan vanhan jättäminen. Haluatko lähteä Jumalan sotaväkeen?
Pyydä Pyhän Hengen täyteyttä. Hän luo uutta, antaa rohkeutta, opettaa uusia asioita ja puhdistaa kalkkeutumista. Anna Pyhälle Hengelle valtuudet elämässäsi niin saat kokea haastavan, vaikean ja mahtavan elämän.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s