Mistä löytyy tosi seikkailu?

Me kaipaamme jännitystä ja rakkautta elämään. Se on Jumalan antama halu sisimpäämme. Jumalassa on itsessäänkin jotain sellaista: oli aika uhkarohkea temppu luoda ihminen, joka voi vapaasti nousta Luojaansa vastaan tai rakastaa häntä.Tavallinen ihminen löytää seikkailuja kirjoista, lehdistä, elokuvista ja videoista. Lisäksi parhaimmat tietokonepelit ovat täynnä jännitystä ja rakkautta. Sankarit tietävät olevansa oikeuden puolella ja kestävät mahdottomia vaikeusia asiansa vuoksi. Päähenkilöt ovat tyytyväisiä, veikka joutuvat kuolemaan oikean asian puolesta. Tällaista ihminen kaipaa, mutta näissä on vain yksi vika: ne eivät ole totta. Niistä puuttuu tosi elämänmaku. Tällaisten pariin usein paetaan tylsää arkielämään. Eikö jännitys ja rakkaus voi koskaan olla totta?
Ainoa tilanne, josta varmasti löytyy tosi seikkailua, on Jeesuksen seuraaminen. Etsitään ensin Raamatusta muutama esimerkki: Jeesus kutsui neljä kalastajaa seuraamaan itseään (Matt 4:18-22). Heidän työnsä oli jokaöistä kalastusta ja usein ilman tulosta. He kaipasivat varmasti jotain järkevämpää elämänsisältöä. He olivatkin jo tavanneet Johannes Kastajan ja löytäneet uuden elämän mahdollisuuden. Nyt Jeesus kutsui uuteen tehtävään: kalastamaan ihmisiä Jumalan valtakuntaan.
Mitään ykstoikkoista ja turhauttavaa ei ihmisten kalastaminen ollut. Jeesus antoi opetuslapsilleen järeät aseet (Matt 10:1): Paholaisen kätyrit ajettiin voimalla pois ihmisistä ja sairaat saivat terveyden. Ihmistä tuhoavat voimat joutuivat väistymään. Myöhemmin, kun Jeesus oli taivaassa, seikkailu jatkui Pyhän Hengen voimalla (Apt 2:1-4,12-13,41). Valtavat joukot ihmisiä kääntyi Jumalan puoleen. Toiset ihmettelivät ja pilkkasivat. Kun sitten rampakin parani (Apt 3:6-8), alkoi jännitys tihentyä. Papisto nousi vastustamaan opetuslapsia koko arvovallallaan ja uskonnollisuuden auktoriteetillä. Opetuslapsilla oli kuitenkin vaimakkaammat Hengen aseet. Papit eivät oikein tienneet, mitä tehdä (Apt 4:16) ja opetuslapset vain saivat lisää voimaa (Apt 4:31). Papisto nousi käytettävissä olevin voimin vastaan (Apt 5:17-18), mutta eivät voineet pitää opetuslapsia edes vartiodussa vankilassa (Apt 5:19-25).
Tiedätkö muuten, että sama jatkuu tänäänkin, jos ottaa tosissaan Jeesuksen seuraamisen: Kiinassa uskovia pannaan vankeuteen ja toisia tapetaan. Vankilat eivät aina pysty pitämään uskovia sisällään. Eräskin oli ”karannut” vankilasta niin monta kertaa, että viranomaiset iskivät jalkaluut poikki, ettei pystyisi kävelemään. Sekään ei auttanut, vaan Jumala paransi ja vanki käveli vartijoiden ohi esteettä vapauteen ja ulkona odottavaan taksiin. Hän oli itse Suomessa kertomassa Kiinan ihmeistä ja räjähdysmäisesti kasvavista uskovien joukoista. Nimiä ei voi mainita, koska juttu on tälläkin hetkellä arka asia Kiinan viranomaisille.
Suomessakin monissa seurakunnissa helluntai-ihmeet jatkuvat ja muut saavat aiheita pilkkaamiseen ja esim. jotkut piispat vastustavat outoja Hengen ilmiöitä samoin kuin monet ”oikeaoppiset” kristityt. Sairaita paranee Suomessakin jatkuvasti. Käy tai kuuntele esim. Nokian kirkon torstai-illan tilaisuuksia. Monissa muissakin seurakunnissa tapahtuu jatkuvasti: joissakin helluntaiseurakunnissa ja vapaakirkoissa.
Haluatko sinä kokea tosi seikkailun ja lähteä täysillä seuraamaan Jeesusta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s