Miten läheinen Jeesus on sinulle?

Jeesuksen läheisyys on maailman tärkein asia. Se on koko maailmankaikkeuden olemassaolon syy ja perusta. Uskovat tulevat kerran hallitsemaan kaikkea näkyvää ja näkymätöntä äärettömyyksiin saakka Kristuksen kanssa (Ilm 3:21).Miten ihmeessä voimme löytää Hänen läheisyytensä ja vielä pysyä siinä?
Room 11:17-18 kerrotaan oksastamisesta, miten meidän uskovat on oksastettu jaloon viinipuuhun, Kristukseen. Oksastaminen ei onnistu, jos olemme vain pinnallisesti tekemissä Hänen kanssaan. Oksa ei kauaa elä, jos se vain sidotaan puun kylkeen kiinni. Ennen oksastusta on sekä rungon että oksan sisin osa leikattava näkyviin ja puristettava toisiaan vasten. Jos emme tunne Jeesuksen sisintä rakkautta tai emme avaudu sisimpiämme myöten Hänelle, oksastaminen todennäköisesti epäonnistuu. Oksan on viivyttävä pitkään puristuksessa runkoon, että se kasvaisi kiinni. Jeesus valitse opetuslapsen ”olemaan” hänen kanssaan, kasvamaan häneen kiinni. Mekin voimme viipyä pitkään Hänen kanssaan, että Hänen elämänsä saisi etsiä kanavat meidän sisimpäämme.
Kun oksa sijoitetaan paikalleen siististi, niin että se näyttää luonnolliselta oksalta, sekään ei onnistu. Yhteys ei synny, jos on samannäköinen, kuin ne, joilla yhteys pelaa hyvin. Koska yhteys on vielä hyvin vajaa, väliin pääsee bakteerit ja liitoskohta kuivuu. Oksa kuolee. Usein annetaan ymmärtää, että nuoren uskovan on oltava kiltti Jumalalle ja rukoiltava Häntä siististi ja kauniisti. Näinhän ne käyttäytyy, jotka ovat olleen pitkään uskossa ja jotka ovat kasvaneet Hänessä jo pitkän aikaa. Uuden oksan liittäminen on kuitenkin erilaista. Liitoskohdan ympärille kasataan vahaa ja ympärille sidotaan narua tai jotain. Lopputuloksena on, että liitos on iso ruma möykky, joka näkyy kauas ja herättää kummastusta. Meilläkin on lupa olla aitoja etsiessämme yhteyttä Kristukseen. Jos on paha olo, kerrotaan se Hänelle, jos kiukuttaa, kiukutellaan Hänelle. Joskus voimme jopa syytellä ja haukkua Jumalaa, kun yhteyttä ei tunnu löytyvän. Yhteyden etsiminen voi olla rajua ja voimakasta. Se ei ole välttämättä kaunista, mutta se toimii, kun vain pysymme kiinni hänessä!
Kun lapsi kokee, että hänet on unohdettu, hän kyllä näyttää sen: siinä on kiukuttelua, huutamista, ovien paiskomista ja väliin itkua. Sen jälkeen pieni lapsi haluaa vanhenpiensa syliin ja isompi jatkaa väittelyä läheisemmälle keskustelulla ja haluaa esille todelliset tunteet ja tarkoitusperät. Yhteys löytyy, kun pohjalla oleva rakkaus yhdistää.
Aabraham tajusi, miten tärkeä on läheinen suhde Jumalaan. Hän oli valmis menettämään rukousvastauksensa, oman poikansa, ettei suhde Jumalaan häiriintyisi (1 Moos 22:1..).
Toisinaan Herra panee meidätkin koetukselle, että tajuaisimme, miten tärkeä on olla Hänen lähellään. Silloin huomaamme, että omat rukousvastaukset, terveys, oikeudenmukaisuus ja muitten ystävyys jäävät toisarvoisiksi.
Pistä asiat tärkeysjärjestykseen ja etsi tosissasi elävää yhteyttä Jeesukseen!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s