Mikä on todellista? Toimiiko rukous?

Onko se, mitä näemme ja tunnemme, sitä kaikkein todellisinta maailmaa? Onko jotain vielä todellisempaa, onko jokin ulottuvuus, missä tapahtumat vaikuttavat kaikkeen muuhun? Järkevästi ja lyhytjännitteisesti ajatellen ei ole muuta todellista, kuin tämä materiaali. Muu on ”henkimaailman hommia”, jotka kenties vähän voivat vaikuttaa meidän todellisuuteemme, mutta eivät ratkaise varsinaisesti mitään.Paljon tärkeitä asioita jää kuitenkin selitystä vaille, elämän mielekkyys, ihmiselämän tarkoitus, meidän paikkamme iankaikkisuudessa ja paljon muuta. Katsotaanpa mitä Raamattu sanoo asiasta, mikä on kestävää ja luotettavaa: ”Näkyvä kestää vain aikansa, mutta näkymätön ikuisesti” (2Kor 4:18). Missä sitten todelliset tilanteet ja taistelut tapahtuvat: ”Emmehään me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan” (Efes 6:12). Mikä siis on pelkkää peilikuvamaailmaa ja mikä todellisuutta? ”Nyt katselemme vielä kuin kuvastimesta, kuin arvoitusta, mutta silloin näemme kasvoista kasvoihin. Nyt tietoni on vajavaista, mutta kerran se on täydellistä. (perillä taivaassa)” (1Kor 13:12).
Jos kerran meidän maailmamme on vain vajavaista varjomaailmaa ja näkymätön maailma, henkivallat ja taivas, sitä todellista, niin eikö me olla aika toivottomassa tilanteessa. Kaikkihan on turhaa. Miten me muka pystymme tekemään jotain todellista? Tähänkin Raamattu antaa vastauksen: me olemme itse iankaikkisuusolentoja tätä ruumista lukuunottamatta ja lisäksi Jumala on luonut meidät lähes kaltaisekseen: ”Sinä teit hänestä lähes kaltaisesi olennon” (Ps 8:6). Siksi meidän tekemisemme ja asenteemme vaikuttavat todelliseen maailmaan. Katsotaanpa miten se toimii!
Esimerkkinä luetaan Danielin elämästä luvusta 9. Daniel ymmärsi, että Jumala haluaa puuttua yliluonnollisella tavalla Israelin kansan kohtaloihin ja alkoi rukoilla sitä. Hän tajusi, mikä on esteenä Jumalan toiminnalle ja tunnusti omat ja kansansa synnit (Jakeet 4-20). Mikä oli seurauksena rukouksella: heti lähti taivaalliset voimat liikkeelle (jakeet 21-22). Asiat alkoivat edetä ja Jumalan suunnitelmat toteutua. Samoin luvussa 10 kerrotaan, miten Danielin rukous huomioitiin taivaassa (jae 12) ja miten henkivalloissa syntyi taistelu Danielin rukouksen vuoksi (jae 13). Seuraukset eivät näkyneet heti, niinkuin rukousvastauksetkaan eivät tule aina heti. Voitto saavutettiin ja jälleen tulevaisuus sai lisävalaistusta (jae 14).
Muista! Kun rukoilet oikein koko sydämestäsi, näkymätön, todellinen maailma reagoi siihen hyvin voimakkaasti. Vastaus tulee ennenpitkään jossain muodossa. Olet todella suurten asioitten kanssa tekemisissä, kun rukoilet!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s