Uskallatko avautua, jos saat tikulla silmään?

Tikulla silmään ja kuoren sisään, vai? Kun uskallamme katsoa maailmaa laajemmin, kuin tuttipullon tai makaronin läpi, näemme ympärillämme arvaamattoman paljon hyvää. Ymmärrämme toisiamme ja huomaamme olevamme kivassa porukassa.
Kaikki ei tietenkään ole hyödyllistä katseltavaa. Kun vielä taitamattomuuden innossa avarramme katsettamme vähän joka suuntaan, joku tökkääkin tikulla silmään. Yhtäkkiä huomaamme olevammekin haavoittuneena ja loukkaantuneena. Vetäydymme välittömästi kuoreemme kuin simpukka. Luottamus toisiin katoaa ja alamme kyräilemään ja arvostelemaan muita. Eikö olekin tuttua?
Turhan moni on läpikäynyt tällaiset kokemukset ja tällä hetkellä yrittää varovasti availla kuortaan ja suhtautuu ennakkoluuloisesti lähes kaikkeen näkemäänsä. Jos lähes koko uskovien seurakunta on tällaista, ei ihme, että Pyhän Hengen vaikuttama uudistus tulkitaan niin helposti harhaopiksi. On korvaamaton tappio, jos emme uskalla luottaa Taivaalliseen Isään, joka kuitenkin antaa meille pelkkää hyvää. Jos emme uskalla Pyhän Hengen antaa tulla sisimpäämme, niin jäämme auttamattomasti sivustakatsojaksi, kun herätyksen tuuli puhaltelee.
Onko siis ainoa tie kompromissi: emme avaudu liian paljon, ettei tule kolhuja ja juuri sen verran, että Pyhä Henki sopii jollain tavalla sisään? Pelko ja arkuus sisällämme säilyy, mutta emme jää ihan kokonaan ilman siunauksia! Synkältä näyttää!
Mitä Raamattu sanoo: ”Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkoittaa pelon, sillä pelossa on rangaistusta. Jos pelkäämme emme ole tulleet täydellisiksi rakkaudessa.” Kun uskallat avautua sinisilmäisen päättömästi Jeesuksen suuntaan, Hän ei töki tikulla silmään. Kun koet Hänen rakkautensa, opit rakastamaan muitakin. Koska Pyhä Henki johtaa kaikkeen totuuteen, meidän ei tarvitse pelätä ”väärää”. Kun olemme aralla omallatunnolla ja avoimella sydämellä, ei haavoittavat sanat enää satu meihin. Kun annamme koko elämämme ja vastuun seurauksista Jeesukselle, ei mikään voi meitä vahingoittaa. Hän on heikoissa väkevä ja antaa voimattomalle voimaa.
Olkaamme siis täysin avoimia ylöspäin ja avartukaamme muihin päin. Olkaamme heikkoja ja voittamattomia. Herkkiä ja lannistumattomia. Olkaamme halveksittuja ja voimakkaasti Jumalan käytössä. Vahva voi törmäillä ja haavoittua, mutta Voittajan puolella heikko on sankari.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s