Pidä köydestä kiinni! Mistä köydestä sinä pitelet?

Emme ole irrallaan täällä maailmassa. Meitä sitoo monenlaiset siteet ystäviimme ja näkymättömiin asioihin. Tärkein köysi, josta on syytä pitää tiukasti kiinni, on suhde Jeesukseen. Se on kuin paksu, valkoinen köysi, joka on toisesta päästä sidottu Jumalan mahdollisuuksiin ja rakkauteen. Se vie meidät lähemmäksi Voittajaa ja voittoja. Pidä lujasti kiinni. Pietari sanoo 2.Piet 1:10: ”Pyrkikää tekemään kutsumisenne ja valitsemisenne lujaksi; sillä jos sen teette, ette koskaan lankea.”Myös muut köydet, narut ja langat ovat tärkeitä, kukin omalla tavallaan. Jumala kertoo kansansa eksyneistä: Hoosea 11:4: ”Ihmissiteillä minä heitä vedin, rakkauden köysillä”. Paras tapa auttaa muita on pitää toisella kädellä tiukasti kiinni Kristus-köydestä ja toisella vetää ystäviä lähemmäksi Häntä. Ihmissiteissä on vain eräs ongelma: ystävämmekin on kiinni erilaisilla naruilla ja vetäminen ei olekaan niin yksinkertaista.
Yksi merkittävin köydenkiskoja on itse piru, varsinkin, kun sen köydet tahtoo olla niin huomaamattomia. Meidän tiedostamattamme hän on sitonut monenlaisia mustia, vaikeastinäkyvia karhunlankoja meidän heikoimpiin kohtiin. Ne eivät pitäsi olla piilossa mutta… Paavalille asia oli vähän selvempi: 2Kor 2:11 ”..ettei saatana pääsisi meistä voitolle, sillä hänen juonensa eivät ole meille tuntemattomat”. Kuljetko sinäkin lähes sokeana ja ihmettelet, että mikä mua oikein repii joka suuntaan. Ehkä kuitenkin näet joitakin lankoja, mutta ne tuntuvat niin ohkaisilta ja ihan löysiltä. Ei niihin kannata energiaa haaskata. Mutta odotapas, kun haluat lähemmäksi Kristusta, niin jopa ne lukuisat mustat langat kiristyvät ja jotenkin tuntuu Jeesus niin etäiseltä… miksiköhän?
Tarvitsemme kunnon taskulampun, jotta löytäisimme ne narut, katkoisimme ja repisimme ne irti. Mistä sellainen lamppu? Psalmi 119:105: ”Sinun Sanasi on jalkaini lamppu ja valkeus minun teilläni”. Tutkitaan ennakkoluulottomasti, mitä Sana sanoo niistä meidän asioistamme ja otetaan päättömän rohkeasti selvä kanta niihin. Luota sinisilmäisesti Jumalaan, varmasti et pety!
Mutta entäs ne ihmissiteet? Ne on meille annettu toisten vetämiseksi Jeesuksen rakkauden piiriin. Mutta jonkinlainen ristiriita siitä tulee, kun me pidämme Kristus-köydestä ja ystävyyden köysistä. Ystävämme kuitenkin voivat pidellä lujasti kiinni mustista köysistä. Mikä on ketjun heikoin lenkki? Jos kerran Kristus ja paholainen ovat järkkymättä asemissaan, niin jostain kohden lenkki pian katkeaa! Mistä? Jos huomaat, että ystäviesi vuoksi hengelliset asiat jäävät vähemmälle tai ainakin tuntuvat kuivemmilta, tiedät mistä kohden on ote heltiämässä. Jos et älyä ajoissa päästää tummuneita ihmisköysiä irti, olen pian kokonaan irti Kristus-köydestä ja mielenkiinto siihen suuntaan katoaa. Sinulla kun on vielä niitä omiakin lankojasi, joitka vetävät poispäin elämästä. Muista: Jaakob 4:4 ”Joka tahtoo olla maailman ystävä, siitä tulee Jumalan vihollinen”
Valitse itse, mistä köysistä pidät kiinni!
Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s